Nieuws

Pakistan - Ongeplaatste Ivan wint World Jr Tennis C'ships-titel

Pakistan (bbabo.net), - ISLAMABAD: Unseeded Ivan Iutkin uit Rusland heeft zaterdag de jongens singles titel behaald van de ITF Pakistan AJ Towers World Junior Tennis Championships hier op het PTF-S DA Tennis Complex.

Ongeplaatste Ivan Iutkin van Rusland pakte de Boys Singles-titel door 5e geplaatste Aldiyar Abzhan uit Kazachstan uit te schakelen in een straight-set 6-3 6-1. Wedstrijd duurde 40 minuten. Ivan Iutkin speelde agressief en liet zijn tegenstander de hele wedstrijd niet tot rust komen. In de eerste set brak Ivan de 4e, 6e en 9e game van Aldiyar en eindigde de set op 6-3. In de tweede set toonde Ivan een opmerkelijke snelheid en uitstekend tennis, en won de tweede set gemakkelijk met 6-1.

Eerste geplaatste Andra Izabella Sirbu uit Roemenië annexeerde de Girls Singles-titel in een spannende wedstrijd in twee sets tegen de tweede geplaatste Tamara Ermakova uit Rusland met 7-6 (2) 7-5 die 1 uur en 51 minuten duurde. Tamara Ermakova nam een ​​vliegende start en brak de 1e en 3e game van Andra met een 4-0 voorsprong in de openingsset. Andra Izabella vocht dapper terug en speelde uitstekend tennis vanaf de baseline en bracht de set met 4-4 in evenwicht door de 6e en 8e wedstrijd van Tamara te breken. In dit stadium behouden beide spelers hun respectievelijke service door verdedigend te spelen en de score steeg naar 6-6 allemaal. In de tiebreak nam Andra Sirbu opnieuw de leiding door opwindend tennis te laten zien om de tiebreak af te sluiten op 7-2. In de tweede set nam Tamara opnieuw de leiding met 4-1 door de 4e game van Andra Izabella te breken door een aantal ongelooflijke shots te maken. Andar Izabella veranderde het patroon van het spel; niet alleen de set op 5-5 gelijk, maar ook tegen de zenuwen van Tamara en brak de 11 games en handhaafde de voorsprong met 6-5. In de 12e game speelde Andra goed en eindigde de wedstrijd op 7-5, en behaalde waardevolle World Ranking-punten om hun internationale ranking te verbeteren.

In de kwalificatieronde van de 2e ITF Pakistan Elaan Syed Dilawar Abbas Memorial World Junior Tennis Championships Mars Argun (TUR), Esref Kaan Kacar (TUR), Mohammad Ali (CAN) en Yahya Musa Luni (GBR) kwalificeerden zich voor de hoofdtabel van de evenement door hun respectievelijke tegenstanders in straight sets te verslaan.

Tariq Mehmood Murtaza voorzitter Rawalpindi Development Authority en president Islamabad Tennis Association vereerden de gelegenheid als Chief Guest, terwijl Afan Aziz, CEO van de AJ Towers (Aziz Group), die ook de eregast was, prijzen uitdeelde onder de winnaars en tweedeprijswinnaars.

Eerder was de Yerzhan Kistafin-ambassadeur van Kazachstan getuige van de Girls Singles-finale en had hij contact met de deelnemende spelers, coaches, ouders en officials. Hij waardeerde de organisatie en administratieve regelingen van de gezonde activiteit voor de ontwikkeling van tennis in Pakistan. Hassan Baig SEVP en Sq. ldr. Naveed Iqbal SVP Islamabad Tennis Association samen met kolonel (R) Gul Rehman secretaris PTF waren ook aanwezig bij de gelegenheid.

In Boys Singles finale versloeg Ivan Iutkin (RUS) Aldiyar Abzhan (KAZ) met 6-3 6-1. In de finale van het Girls Singles versloeg Andra Izabella Sirbu (ROU) Tamara Ermakova (RUS) met 7-6 (2) 7-5.