Nieuws

Russische skiërs winnen goud op de estafette op de Olympische Spelen in Peking

De Russische skiërs Alexey Chervotkin, Alexander Bolshunov, Denis Spitsov en Sergey Ustyugov wonnen de 4 x 10 km estafette op de Olympische Spelen van Peking.

De Noren eindigden als tweede, het Franse team eindigde als derde.

Al na het klassieke deel van de afstand vormden Chervotkin en Bolshunov een voorsprong van één minuut op hun naaste achtervolgers, die beslissend werd.

Bedenk dat de eerdere Alexander Bolshunov in China al de winnaar van de skiatlon is geworden en de zilveren medaille won op een afstand van 15 kilometer in de klassieke stijl. En aan de vooravond van de vrouwenestafette brachten vier Rusland nog een goud.

De gouden medaille voor skiërs van vandaag was de vierde voor het Russische team op de Spelen van 2022. Zo steeg het team naar de zevende plaats in het officieuze klassement.

De Olympische Spelen van Peking eindigen op 20 februari. En op de 16e worden de sprintskiraces voor heren en dames (ploegenklassement) gehouden.