Nieuws

Meedogenloos Cambodja scoort zes keer voorbij Brunei in AFF U-23 Championship

Cambodja (bbabo.net) - Cambodja heeft woensdagavond een tandeloos Brunei met 6-0 geslagen in de tweede wedstrijd van het AFF U-23 Championship in het Morodok Techno National Stadium. Sieng Chanthea (18′) opende de score, terwijl Nhean Sosidan (20′) en Sa Ty (32′) in de eerste helft aan de score toevoegden. Ze zetten hun productieve vorm ook in de tweede helft voort en voegden er nog drie toe via Taing Bunchhay (72′) Sor Rotana (86′) en Narong Kakada (89′).

Het was vanaf het begin eenrichtingsverkeer toen Cambodja alles naar Brunei gooide in hun poging om het eerste bloed te trekken. Hoewel de coach van Brunei, Aminuddin Jumat, de veiligheid voorop stelde en zijn team opdroeg diep te gaan zitten en het doel te beschermen, viel hun weerstand na de eerste paar minuten weg.

In de 10e minuut dreunde Sa Ty een lage voorzet vanaf de linkervleugel binnen voor Chanthea, maar de spits schoot zijn poging over de lat tot grote teleurstelling van het thuispubliek. Maar de 19-jarige maakte zijn eerdere fout goed door snel genoeg de achterkant van het net te vinden. Het was een korte corner die werd ingespeeld richting Sosidan die daarna de bal in de mix lobte op Chanthea. De aanvaller van Boeung Ket sprong, ondanks dat hij werd gemarkeerd door twee verdedigers, het hoogst en knikte de bal langs keeper Abdul Mohammad om zijn kant op voorsprong te brengen.