Nieuws

Liverpool ziet pittige Inter af om een ​​voet in de Champions League-kwartalen te zetten

MILAAN: Liverpool heeft woensdag een voet in de kwartfinales van de Champions League gezet met een 2-0 overwinning op Inter Milan, na een zwaarbevochten ontmoeting in een bruisend San Siro.

Doelpunten van Roberto Firmino en Mohamed Salah in het laatste kwartier bezorgden Liverpool een indrukwekkende voorsprong voor de tweede etappe van de laatste zestien op Anfield in drie weken tijd.

Het resultaat was hard voor de Italiaanse kampioen Inter, die de wedstrijd na de pauze lange tijd domineerde voor een gepassioneerd thuispubliek en in de 16e minuut het houtwerk door Hakan Calhanoglu sloeg.

Ze konden echter hun weg niet vinden langs een Liverpool-backline die onberispelijk werd opgesteld door Virgil van Dijk en werden laat gestraft door een Reds-team dat nu hun laatste zeven wedstrijden in alle competities heeft gewonnen.

De laatste acht lijken nu een stap te ver voor Inter na voor het eerst in tien jaar de laatste 16 van de Champions League te hebben gehaald.

De ploeg van Simone Inzaghi begon met al het enthousiasme dat van een team werd verwacht, terug in de knock-outs na zo'n lange tijd weg en Lautaro Martinez kreeg het publiek in de vijfde minuut op de been inspanning van lange afstand die net naast vloog.

Liverpool reageerde vrijwel onmiddellijk en vestigde een territoriale dominantie, waarbij een schot van Salah goed werd afgeblokt en Thiago Alcantara vanaf de rand van het strafschopgebied over schoot.

Het was echter Inter die de beste kans van de helft had via Calhanoglu, die na te zijn gevoed door de woedende Ivan Perisic een schot vanuit een krappe hoek afvuurde, dat Alisson versloeg, maar uit de lat knalde.

Tien minuten later hadden ze opnieuw pech toen Denzel Dumfries, nadat hij via de rechterflank was aangevallen, over een lage voorzet flitste die was uitgesneden net toen het erop uit was dat het de voeten van een ongemarkeerde Edin Dzeko zou vinden.

Inter kwam na de pauze naar buiten met het bit tussen de tanden en zwermde over een duidelijk zenuwachtig Liverpool, maar kon opnieuw niet voorbij Van Dijk en zijn compagnie komen, die steeds een voet of hoofd binnen kregen net toen gevaar dreigde.

Perisic hing in de 52e minuut over een prachtige voorzet die Martinez niet helemaal kon bereiken, en een soortgelijk patroon werd verschillende keren herhaald, waarbij Liverpool een steeds gefrustreerd Inter-team afwees dat niet in staat was zijn suprematie in doelpunten om te zetten.

De uitploeg strafte hen met hun eerste echte kans van de tweede helft, Firmino versloeg Alessandro Bastoni in de 75e-minuten corner van Andy Robertson en leidde zijn kopbal langs Samir Handanovic.

Salah bezorgde Liverpool acht minuten later een enorm voordeel met een gelukkige aanval die naar huis kronkelde en de Egyptenaar dit seizoen een ongelooflijk achtste doelpunt opleverde in zeven Champions League-wedstrijden.

Nu de San Siro-sfeer grondig was leeggelopen, zag Liverpool kalm de rest van de wedstrijd uit om zich bijna zeker te stellen van een plaats in de loting van volgende maand voor de laatste acht.