Nieuws

Rusland - CSKA versloeg Spartak in de centrale wedstrijd van de RPL-tour

Rusland (bbabo.net), - CSKA bleek sterker dan Spartak in een principiële derby in het kader van de 19e speelronde van de Russische Premier League - 2:0. Yussuf Yazydzhi en Baktiyor Zaynutdinov blonk uit.

Buiten het winterseizoen hebben Spartak en CSKA grote veranderingen doorgemaakt. De "rood-blanken" wisselden van hoofdcoach - de plaats van Rui Vitoria werd ingenomen door de Italiaan Paolo Vanoli, terwijl de legerploeg versterkte met verschillende nieuwkomers. Vier van hen - Jorge Carrascal, Jean-Philippe Gbamin, Jesus Medina en Youssuf Yazici - verschenen vanaf de eerste minuten op het veld.

In tegenstelling tot de derby in de eerste ronde, bleek de wedstrijd van vandaag vrij helder te zijn. Ook in de startende 45 minuten, waarin de toeschouwers geen doelpunten zagen, waren er momenten. Quincy Promes raakte de lat, het legerteam had een paar gevaarlijke tegenaanvallen, maar ze slaagden er niet in om Alexander Selikhov van slag te brengen.

Echter, al helemaal aan het begin van de tweede helft - in de 49e minuut - opende Yazici de score, net doorbrekend uit een vrije trap. Na toegegeven te hebben, werden de Spartacisten nog actiever, Vanoli maakte verschillende vervangingen. In het bijzonder, in plaats van Alexander Sobolev, kwam de nieuwkomer van de "rood-blanken" Shamar Nicholson naar buiten. Meegesleept door de aanval, lieten de gastheren uiteindelijk het legerteam het tweede doelpunt scoren: Baktier Zainutdinov scoorde. Als resultaat - 2:0 in het voordeel van CSKA.

CSKA staat na 19 ronden op de vierde plaats met 33 punten. Alleen Sochi (34 punten), Zenit (38) en Dynamo (39) staan ​​voor. Tegelijkertijd hebben Petrograders, in tegenstelling tot hun concurrenten, maandag een wedstrijd in handen tegen Kazan's Rubin. Wat Spartak betreft, staan ​​de Rood-Wit op de negende plaats met 23 punten.