Nieuws

Rusland - Sochi versloeg Arsenal in de 19e ronde van de RPL met een score van 2:0

Rusland (bbabo.net), - Op zaterdag won in de wedstrijd van de 19e ronde van de Russische Premier League "Sochi" in de Olympische arena "Fisht" het Tula "Arsenaal" - 2:0 (0:0) . Barça heeft 34 punten gescoord en blijft derde in het nationale kampioenschap.

De wedstrijdposter die op de sociale media-accounts van de Sotsji-club werd geplaatst, bevatte een frame uit de bioscoopfilm Ancharted: Not on the Maps en de woorden: "In search of a great treasure, we start our journey from the Tula Arsenal. It is duidelijk dat onder de "schat" medailles betekent van elke waarde waarvan zuiderlingen, die op de derde plaats komen, dromen.

Hoewel het team van Vladimir Fedotov in het laagseizoen geen grote acquisities deed (misschien is de beroemdste nieuwkomer Georgy Melkadze, die nooit de basis van Spartak heeft gehaald), maar een goed gebouwd spel zorgde ervoor dat de "bars" de hele tijd bovenaan.

Maar hun rivaal, die de twaalfde plaats bezet, zal aan het einde van het seizoen waarschijnlijk blij zijn om gewoon een verblijfsvergunning in de RPL te behouden. Tegelijkertijd kan de ploeg van Miodrag Bozovic duidelijk worden versterkt door de bekende Servische aanvaller Djordje Despotovic, die onlangs overkwam van Rubin Kazan. Toegegeven, Melkadze en Despotovich kwamen tegelijkertijd alleen in het aantal vervangers voor deze vergadering.

Ze moeten echter nog doorbreken in de basis van hun teams, maar hoe Sochi zal omgaan met de afwezigheid van zijn aanvoerder en hoofdontwerper van de aanval, Christian Noboa, die een schorsing uitzit, moest worden bekeken.

Bij het debuut merken we dat zonder de Ecuadoraan de gastheren, die meer balbezit hadden, geen speciale problemen afleverden bij de Tula: vaak eindigden de aanvallen gewoon met passes naar hun belangrijkste sluipschutter Mateo Cassier, met wie de centrale verdedigers van de tegenstander handelden heel voorzichtig. Weliswaar stuurde de Colombiaan in de 35e minuut de bal bijna met zijn hoofd het net in na een mislukte exit van de poort door Anton Kochenkov.

Op zijn beurt maakte in een van de tegenaanvallen van buiten het strafschopgebied ook de Georgische middenvelder Zuriko Davitashvili een gevaarlijk schot. Maar voor de rust slaagde geen van de tegenstanders in een nogal zware confrontatie (hoofdscheidsrechter Vladislav Bezborodov toonde drie mosterdpleisters aan de Arsenal-spelers en één aan Sochi) niet te scoren.

Maar in de tweede helft voerden de teams hun snelheid op. Als gevolg hiervan werden niet alleen constante vechtsporten in alle gebieden op het veld ingezet, maar volgden een hele reeks mooie aanvallen van beide kanten. Bovendien zetten hun gastheren snel om: na de service van Ibragim Tsallagov stuurde de Ivoriaanse verdedigende middenvelder Victorien Angban de bal van dichtbij met het hoofd in het net - 1:0, 50e minuut.

Letterlijk een paar minuten later deed Arsenal een snelle aanval, waarbij Davitashvili van zeven meter naar links doelman Denis Adamov voorbij schoot, maar Sotsji centrale verdediger Rodrigo wist de bal van de doellijn te tikken.

Tulyaks voerde nog een aantal scherpe aanvallen uit, maar scoorden niet. En toen centrale verdediger Artem Sokol dezelfde Angban neerhaalde in zijn eigen strafschopgebied, zette Artur Yusupov de penalty duidelijk om - 2:0, 76e minuut.

“Sochi” bracht de strijd naar een belangrijke overwinning voor zichzelf, scoorde 34 punten en heeft al vier punten voorsprong op CSKA, dat op de vierde plaats staat.