Samenleving Nieuws

Chelsea FC draagt ​​zege in Abu Dhabi op aan Roman Abramovich

Voetballers van de Engelse club "Chelsea" werden voor het eerst de winnaars van het wereldkampioenschap voor clubs, dat eindigde in Abu Dhabi. In de laatste wedstrijd versloegen de winnaars van de European Champions League in extra tijd de eigenaar van de Copa Libertadores Braziliaanse "Palmeiras" - 2:1.

De hoofdcoach van het Londense team, Thomas Tuchel, droeg de overwinning op aan de eigenaar van de club, de Russische zakenman Roman Abramovich. "Deze overwinning is voor jou en voor je club. Het werd mogelijk gemaakt dankzij uw bijdrage, uw passie', zei Tuchel.

Het is vermeldenswaard dat een van de rijkste Russische zakenlieden aanwezig was op het podium van het Mohammed bin Zayed-stadion tijdens de wedstrijd en nadat hij met de beker was gefotografeerd.

De hoofdtijd van de laatste wedstrijd eindigde in een gelijkspel - 1:1. Op het doelpunt van Romelu Lukaku in de 55e minuut reageerden de Brazilianen met een bal van Rafael Veig, die in de 64e minuut een penalty omzette. In de extra tijd werd al een schop van 11 meter toegewezen aan het doel van Palmeiras - de bal werd in de 117e minuut gescoord door Kyle Havertz.

Thomas Tuchel won dit jaar zijn derde titel met Chelsea. Naast de triomf op het WK voor clubs won Tuchel ook de Champions League en de Europese Supercup. Dit is de 21e titel van Roman Abramovich sinds hij Chelsea in 2003 overnam.

Dus de "aristocraten" wonnen 5 kampioenschappen in Engeland, 2 Champions Leagues, 5 FA Cups, 3 Engelse League Cups, 2 Europese Leagues, UEFA Super Cup, 2 FA Super Cups en de Club World Cup. Tegelijkertijd wonnen de Londenaren voor het eerst in hun geschiedenis de Club World Cup.