Samenleving Nieuws

Canada - Edmonton Oilers sluit Sharks uit

Canada (bbabo.net), - Edmonton Oilers hoofdcoach Jay Woodcroft had veel momenten om uit te kiezen wat betreft wat hij het leukst vond aan de prestatie van zijn team maandagavond in het SAP Center in San Jose.

De complete wedstrijd van de Oilers tegen de Sharks leek het meest indrukwekkende aspect te zijn.

"Ik dacht dat we een volle 60 minuten speelden", zei de nieuwe bankbaas van Oilers na de wedstrijd. "Dit was een belangrijke wedstrijd voor ons."

Stuart Skinner maakte 20 saves voor zijn eerste NHL-shoutout toen de Oilers een 3-0 overwinning op de weg behaalden.

"Hij is fysiek zeker volwassen geworden en zijn spel is volwassener geworden", zei Woodcroft over Skinner. "Ik ben trots op hem."

»Na het behalen van zijn eerste NHL-shoutout, gaf Skinner aan dat hij zich goed bewust was van de mijlpaal die hij zojuist had bereikt.

"Het was een behoorlijk speciaal moment", blikte de jonge netminder terug. "Het is zo'n voorrecht om in de NHL te mogen spelen, en om te zeggen dat ik een NHL-shutout heb gekregen, is iets speciaals en cools."

Skinner was al vroeg sterk toen de Sharks de eerste zes schoten van de wedstrijd hadden.

De Oilers scoorden bij hun eerste schot op het net. Het puntschot van Evan Bouchard werd getipt door Derek Ryan en ging vervolgens via het been van Warren Foegele. Het was Foegele's eerste doelpunt sinds 18 december.

»Net iets meer dan een minuut later tikte het schot van Darnell Nurse via de stick van een Sharks-verdediger binnen om de 2-0 te maken.

De Oilers versloegen de Sharks met 14-2 in de tweede periode, maar konden de voorsprong niet vergroten. Ze hadden een drie-tegen-één terwijl ze shorthanded waren, maar kregen geen schot op doel.

»De Oilers hielden de druk in het begin van de derde minuut hoog en kwamen met 3-0 voor toen Connor McDavid een schot maakte onder Sharks-doelman James Reimer.

Het was de eerste shutout van het seizoen voor de Oilers (25-18-3) die er dinsdagavond direct weer bovenop zitten in Los Angeles. Je kunt pre-game verslaggeving en de game zelf beluisteren op 630 CHED, te beginnen met The Faceoff Show om 19.00 uur. Het spel begint om 20.30 uur.