Samenleving Nieuws

Canada uitgeschakeld in olympisch herenhockey na kwartfinaleverlies tegen Zweden

Canada (bbabo.net), - Canada's zoektocht naar een medaille in het herenhockey op de Olympische Spelen in Peking eindigde woensdag na een 2-0-nederlaag tegen Zweden in de kwartfinales.

De knock-out wedstrijd was de hele tijd strak en was doelpuntloos tot 10 minuten in de derde periode.

De Zweedse aanvaller Lucas Wallmark kreeg de puck op een omzet in de Canadese zone en vuurde een schot op doel net buiten de gleuf. Het kostte een afbuiging van de stick van Tyler Wotherspoon op weg naar het net en ging over de blokker van doelman Matt Tomkins voor de 1-0-voorsprong.

Canada probeerde op de gelijkmaker te drukken en trok zijn doelman met nog drie minuten te gaan in het laatste frame. De Zweedse Anton Lander was echter in staat om de puck te pakken te krijgen en deze in een open net te begraven om een ​​2-0 overwinning te bezegelen.

Een overwinning voor Zweden zorgt voor een volledig Europese halve finale. Finland, het Russisch Olympisch Comité en Slowakije zijn de andere teams die door zijn in het toernooi.

Een andere Noord-Amerikaanse hockey-krachtpatser, de Verenigde Staten, werd door Slowakije uitgeschakeld in een spannende wedstrijd die eindigde in een shootout.

Slowakije won de kwartfinale met 3-2, waardoor de hoop van het Amerikaanse team op een medaille werd verpletterd in een bijna herhaling van de Spelen van 2018 in Pyeongchang. Bij die wedstrijden vielen de VS in de kwartfinales ook met 3-2, maar dan tegen Tsjechië.

Het verlies van Canada betekent dat het land voor het eerst sinds de Spelen van 2006 in Turijn geen medaille meer zal behalen in het herenhockey.

Het team wilde terugveren van de bronzen medaille die het won op de Pyeongchang Games van 2018, en terugkeren naar de reeks gouden medailles die het in eerdere Games had.

Canada sloot het toernooi van 2022 af met een 3-2 record.