Samenleving Nieuws

Liverpool claimt Carabao Cup

LONDEN. — Liverpool versloeg Chelsea met 11-10 na strafschoppen om de Carabao Cup te winnen nadat een ademloze finale gisteravond in een doelpuntloos gelijkspel eindigde op Wembley.

Thomas Tuchel maakte één fout. Hij bracht Chelsea's specialistische penaltykeeper in de strijd.

Niet alleen redde Kepa Arrizabalaga geen van de elf pogingen van Liverpool vanaf de stip - het hele team zette er een langs hem heen - hij stuurde vervolgens zijn eigen stip, de 22e van de wedstrijd, halverwege het einde van Liverpool. En zo sleepten Jurgen Klopp en zijn spelers de eerste binnenlandse trofee van het seizoen binnen, na één van de mooiste doelpuntenloze gelijkspelingen die Chelsea mogelijk heeft gezien, maar niet kon afmaken.

Mason Mount miste twee oppassers, Christian Pulisic één en er werden vier doelpunten afgekeurd: drie voor Chelsea, één voor Liverpool. Aan hun lot overgelaten vonden de spelers het net 21 keer voordat Arrizabalaga - die was geïntroduceerd met nog een minuut extra tijd, als Chelsea's expert in het veld - zijn poging skied om de buit aan Liverpool te schenken.

Tuchel had dezelfde zet gedaan in de UEFA Super Cup-finale aan het begin van het seizoen, met verschillende resultaten. De ironie is dat, tot aan zijn late verwijdering, Edouard Mendy, Chelsea's eerste keus keeper, de beste speler op het veld was.

Wat Arrizabalaga betreft, het was hier op Wembley waar hij eerder zijn Chelsea-carrière had uitgewist door te weigeren zich te laten vervangen in deze wedstrijd, toen hij geblesseerd leek te zijn. En het zou wel eens zijn laatste optreden in een Chelsea-shirt kunnen zijn, met een verhuizing waarschijnlijk in de zomer. Getekend voor een wereldrecordbedrag, is het geen manier om zijn carrière in Londen te beëindigen.

Had Chelsea in de extra tijd de leiding kunnen nemen? Het zag er zeker zo uit. Lukaku brak weg, checkte naar binnen en schoot toen laag langs Kelleher.

Toen de bal in de volgende was, ging de vlag omhoog wegens buitenspel. Maar was het? Herhalingen leken te suggereren van niet. Toch kreeg scheidsrechter Stuart Attwell een signaal om te zeggen dat de goden van de VAR tevreden waren.

Het probleem met deze technologie is dat het in toenemende mate lijkt te betekenen wat de machten willen dat het betekent. Havertz scoorde ook in de tweede blessuretijd, maar dat was buitenspel zoals we dat allemaal zouden definiëren.

Ook aan het einde van de tweede helft bleef de patstelling ongebroken, maar het spektakel bleef onverminderd. Door het hoge tempo, de hoge actie en kansen aan beide kanten sloeg Mount een nieuwe kans voor Chelsea af. Pulisic zette hem door en de achterlijn van Liverpool was statisch, betrapt, waardoor hij alleen Kelleher te verslaan had. Hij gleed de bal langs hem alleen om te zien dat hij de paal raakte. Aan de zijlijn viel Tuchel op zijn knieën en sloeg wanhopig op de grond.

Daarna was het de beurt aan Liverpool. Weer een trapfout van Mendy zag de bal terug komen, Mane naar Salah die plotseling met hoge snelheid richting doel reed. Hij ging voor een delicate chip en op de een of andere manier snelde Silva langs twee teamgenoten om van de lijn te gaan. Waar haalt hij op zijn leeftijd de energie vandaan, wie weet?

Eindelijk een doelpunt. In de 67e minuut leverde Alexander-Arnold een vrije trap af die op de tweede paal werd opgevangen door Mane. Hij kopte de bal naar beneden, hij stuiterde omhoog en Joel Matip kwam voor Silva om in een leeg net te koppen.

En toen, zoals de moderne manier is, wachtten we. Er was iets opgedoken bij forensisch onderzoek. — Mailonline