Het doelpunt van Kuznetsov redde Washington niet in de eerste wedstrijd zonder Ovechkin

Rusland (bbabo.net), - "Washington" in de wedstrijd van het reguliere kampioenschap van de NHL verloor van "Edmonton" - 3:5, ondanks het doelpunt van de Russische spits Evgeny Kuznetsov.

Voor deze ontmoeting ging "Washington" voor het eerst in het seizoen zonder leider Alexander Ovechkin. De speler testte positief op het coronavirus, waardoor hij voor onbepaalde tijd is uitgesloten en zal ook de NHL All-Star Game missen.

Het begin van de wedstrijd was voor de “Washington” ontmoedigend. In de tweede minuut opende Leon Draisaitl de score, gevolgd door Evander Kane voor het tweede doelpunt en in de zesde minuut, na een schot van Conor McDavid, stond de stand al 3-0 in het voordeel van de Oilers. Doelman "Washington" Ilya Samsonov maakte plaats voor Phoenix Copley.

"Washington" was in staat om de inspanningen van Lars Eller te doorstaan, in de tweede periode reduceerde Conor Shiri het verschil tot een minimum en aan het begin van de derde periode maakte Evgeny Kuznetsov het gelijk, waardoor hij niet de moeilijkste worp van de bord.

“Edmonton” kwam in de 56e minuut op voorsprong na het gooien van Ryan Nugent-Hopkins, drie minuten later stelde hij ook de einduitslag vast.