Kaprizov scoorde punten voor prestaties in de 12e NHL-wedstrijd op rij

De Russische spits Minnesota Kirill Kaprizov scoorde de puck in een uitwedstrijd van de reguliere competitie van de National Hockey League (NHL) met Chicago. De bijeenkomst eindigde met de overwinning van de gasten 5:0.

Kaprizov scoorde een doelpunt in de 35e minuut en maakte de stand 3-0. Naast hem onderscheidden Frederic Gaudreau (25e minuut), Mats Zuccarello (27), Kevin Fiala (51) en Nico Sturm (53) zich.

Kaprizov bracht de streak naar 12 wedstrijden, waarin hij 21 (9+12) punten scoorde. De spits bleef het carrièrerecord in het buitenland verbeteren. Daarvoor was Kaprizov's maximale streak met gescoorde punten zeven wedstrijden (november-december vorig jaar). In totaal heeft de Rus 19 goals en 34 assists. Met 53 punten is hij topscorer van Minnesota.

Minnesota won de zesde wedstrijd op rij. Het team heeft 59 punten en staat derde in de Western Conference-tabel. Chicago heeft drie mislukkingen op rij en zeven in de laatste acht wedstrijden. De club met 39 punten staat op de 14e lijn in het Westen.