Versla Cadiz, Valencia naar halve finale King's Cup

Valencia, - Valencia heeft zich verzekerd van een ticket voor de halve finales van de King's Cup of Copa del Rey na het vroegtijdig verslaan van 10 spelers van Cadiz met een score van 2-1 in de kwartfinale in het Mestalla-stadion op donderdag (3/2/2022) vroeg ochtend WIB.

Het eerste doelpunt werd gemaakt door Valencia in de 24e minuut via een rechtervoettrap van Goncalo Guedes in het strafschopgebied na een pass van Hugo Duro.

Cadiz sloeg terug met een penalty van Lucas Perez in de 54e minuut nadat Juan Cala Eray Comert neerhaalde.

Het winnende doelpunt van Valencia werd gescoord door Hugo Duro in de 79e minuut nadat hij de bal kopte uit een corner van Carlos Solar. In de 84e minuut moest Cadiz met 10 man spelen nadat Juan Cala een tweede gele kaart kreeg.

De wedstrijd eindigde in 2-1 en Valencia haalde Rayo Vallecano in de halve finale van de Copa del Rey na een 1-0 overwinning op Mallorca.

Deze overwinning betekent veel voor Valencia, dat een van de grootste clubs van Spanje is, maar de laatste jaren inzakt. Ze bezetten momenteel de tiende plaats in het LaLiga-klassement.

Aan de andere kant was het een moeilijke nederlaag voor Cadiz om te slikken, vooral omdat ze een heel slecht seizoen hebben gehad in LaLiga. De Andalusische club staat momenteel op de 18e plaats in het klassement van de Spaanse competitie.

De twee teams zullen moeten wachten op de resultaten van Real Betis, Real Sociedad, Athletic Bilbao en Real Madrid om hun tegenstanders in de halve finales van de Copa del Rey te kennen.

Eerder won Rayo Vallecano met 1-0 of Mallorca om door te gaan naar de halve finales van deze competitie.