Russisch damesteam verloor van Zwitserland in kwartfinales Olympische Spelen

Rusland (bbabo.net), - Het Russische ijshockeyteam voor dames heeft de halve finales van het Olympisch toernooi niet bereikt en verloor van het Zwitserse team - 2:4.

Deze teams ontmoetten elkaar in de eerste wedstrijd van de groepsfase, en toen won het Russische team meer dan zelfverzekerd - 5:2. Maar sindsdien heeft het team van Yevgeny Bobariko voortdurend problemen gehad in verband met positieve tests voor coronavirus, wat de problemen tijdens het toernooi nog verergerde.

Hierdoor was het extreem moeilijk om de favoriet te noemen in de kwartfinalebijeenkomst. De eerste periode verliep in een koppige strijd en zonder doelpunten. Pas aan het einde van de tweede periode bracht Phoebe Shtents de Russische ploeg van streek, maar Anna Savonina herstelde kort voor rust de achterstand.

In de 47e minuut scoorden de Russen de tweede puck, maar na de videoreview werd het doelpunt van Anna Shokhina afgelast, omdat de puck daarvoor het veld had verlaten. En toen nam de Zwitser de leiding - Dominique Ruegg maakte een einde aan de afrit twee in één.

Polina Luchnikova maakte in de 54e minuut weer gelijk, maar opnieuw leidde een verdedigende fout tot een doelpunt van Alina Muller. Ze sloeg kort voor de laatste sirene een leeg net - 4:2.