Raptors duwen streak naar 8 met overwinning op Rockets

HOUSTON (AP) - Gary Trent Jr. scoorde een seizoenshoge 42 punten en de Toronto Raptors duwden hun seizoenshoge winning streak naar acht wedstrijden met een overwinning van 139-120 op de Houston Rockets op donderdagavond.

Toronto's winning streak is de langst actieve in de NBA en het verlies verlengt Houston's slip tot vier wedstrijden.

Het was de zevende wedstrijd van Trent met 30 punten of meer dit seizoen en Pascal Siakam voegde 30 punten toe voor zijn zesde wedstrijd van 30 punten van het seizoen. Trent en Siakam gingen allebei vroeg van start en hadden bij de rust respectievelijk 25 en 26 punten, terwijl Toronto een voorsprong van 73-64 opbouwde.

De 42 punten waren het meest voor Trent, die zes driepunters maakte, sinds hij afgelopen april een carrière-high van 44 had tegen Cleveland.

De Raptors hadden een voorsprong van 12 punten om de vierde te starten en een 9-2 spurt vroeg in de periode, met vier punten van Chris Boucher, duwden hun voorsprong naar 114-95 met nog ongeveer 9 minuten te gaan.

Houston gebruikte een 14-5 run om de achterstand terug te brengen tot 119-109 met nog ongeveer 5 minuten te gaan. De Rockets maakten in dat stuk vier driepunters, met twee van Kevin Porter Jr.

Toronto riep een time-out af en de Raptors scoorden de volgende zeven punten, met als hoogtepunt een steal en driepunts spel van Trent, om het 126-109 te maken met nog 4 minuten te gaan en Houston dreigde niet opnieuw.

Porter had 30 punten die hoog waren in het seizoen en Garrison Mathews voegde er 19 toe voor de Rockets, die voor de achtste keer in negen wedstrijden verloren.

De Raptors stonden met negen voor met nog ongeveer 4 1/2 minuut te gaan in het derde kwart toen Siakam zijn vijfde fout incasseerde en naar de bank ging. Een driepunter van Christian Wood zorgde kort daarna voor de Rockets binnen 93-87. Maar een 8-2 spurt van Toronto, met de eerste vier punten van Dalano Banton, duwde de voorsprong naar 12 met minder dan een minuut te gaan in de derde.

Josh Christopher maakte een driepunter voor Houston met nog 10 seconden te gaan in het kwart voordat Chris Boucher's 3 bij de zoemer de Raptors met 104-92 liet stijgen en de vierde binnenging.

TIP-INS

Roofvogels: Fred VanVleet zat buiten met pijn in de linker lies. .. Boucher had 16 punten van de bank. … Toronto maakte 15 van 39 driepunters.

Rockets: Eric Gordon miste zijn derde wedstrijd op rij met een voetblessure. … Jalen Green, de tweede overall pick in de draft, had 18 punten. .. Wood had 17 punten en 11 rebounds. … De Rockets hadden 21 omzetten.