Doping Valieva en zilver Bolshunov. Wat herinner je je van de 8e dag van de Olympische Spelen?

Medailleklassement

Na de zevende dag van de competitie behaalde het Russische team de negende plaats in het algemeen klassement. Aan het einde van de achtste dag schoof het team op naar de achtste linie.

Terug naar nieuws »

Doping Valieva

Het International Doping Testing Agency (ITA) meldde dat er een verboden drug, trimetazidine, was gevonden in het monster van Kamila Valieva. De Russische kunstschaatsster doorstond de test op 25 december tijdens het Russisch kampioenschap.

Het Russische Antidopingagentschap (RUSADA) schorste de kunstschaatsster op 8 februari tijdelijk van deelname aan wedstrijden, waaronder de Olympische Spelen. Valieva ging in beroep tegen de beslissing. Het beroep werd op 9 februari toegewezen. Het Wereldantidopingagentschap (WADA) en de International Skating Union (ISU) zullen op hun beurt de beslissing over de toelating van Valieva tot de Olympische Spelen aanvechten bij het Court of Arbitration for Sport (CAS).

De beslissing overdere deelname van Valieva aan de Spelen wordt genomen door het CAS-bezoekpanel. De deadline is 15 februari. Het is op deze dag dat wedstrijden in het kunstschaatsen voor dames enkelspel beginnen, waaraan de Russische vrouw van plan is deel te nemen.

Eerder won het Russische team met Valieva het teamtoernooi. Maar de prijsuitreiking voor sporters is nog niet gehouden vanwege het dopingincident.

RUSADA startte een onderzoek tegen Valieva's staf vanwege een dopingtest Olympiade 2022

Bolshunov's Zilver

De 15 km klassieke race onder mannen was oorspronkelijk een confrontatie tussen twee skiërs - Alexander Bolshunov en Iivo Niskanen. Als gevolg hiervan won de Fin het goud, met een voorsprong van 23,2 seconden op de Rus. Niskanen legde de afstand af in 37 minuten en 54,8 seconden.

De derde plaats werd voorspelbaar ingenomen door de Noor Johannes Klebo, 37,5 seconden achter de leider. Alexey Chervotkin liet het vijfde resultaat zien (+56,9), Ilya Semikov - negende (+1.39.9), Ivan Yakimushkin - 13 (+1.57.8).

Bolshunov ontving de tweede medaille van de Spelen van Peking. Eerder werd hij kampioen op de skiatlon.

Bolshunov uitte zijn ongenoegen over het zilver in de 15 km-race op de Olympische Olympiade 2022

Het hockeyteam bereikte de kwartfinales

Het Russische nationale hockeyteam behaalde, zoals in de eerste ontmoeting op de Olympische Spelen tegen Zwitserland, de overwinning, waaruit blijkt zwak hockey. Vrijdag presteerden de Russen niet beter dan de Denen, maar wisten ze dankzij een doelpunt in de tweede periode toch drie punten te pakken. De wedstrijd eindigde met een score van 2:0 - de tweede puck vloog in het lege net van de tegenstander.

De hoofdcoach van het Russische team, Alexei Zhamnov, zei dat hockeyers de instructies niet opvolgen. "Over het algemeen is de indruk niet erg goed", zei hij.

Ondanks de duidelijke spelproblemen bereikte het Russische team echter een ronde voor het einde van de groepsfase de kwartfinales. Na twee wedstrijden heeft het team zes punten. Noch de Tsjechen, noch de Zwitsers, noch de Denen zullen haar kunnen inhalen.

Allemaal in het belang van het team. Waarom Rusland de favoriet is van de Olympische Spelen in de hockeyolympiade 2022

Reztsova's verlies van één minuut

De Russen konden, zoals verwacht, geen medaille claimen in de biatlonsprint voor vrouwen. Ploegleider Kristina Reztsova was het dichtst bij de prijs, die een goede zet liet zien, maar maakte twee penalty's en eindigde als zesde 1 minuut en 5 seconden achter de leider.

Goud werd gewonnen door Marte Olsbu-Røiseland. Eerder werd ze een bronzen medaillewinnaar in de eerste persoonlijke biatlonstart van de Olympische Spelen - in de individuele race. De Noor legde de afstand van 7,5 km af in 20 minuten en 44,3 seconden. Tweede, 30,9 seconden terug, was de Zweedse Elvira Oeberg. De derde plaats ging naar de Italiaanse Dorothea Wierer (+37,2 seconden).

Andere Russen konden niet in de top 10 komen. Uliana Nigmatullina eindigde 13e (+1.27,5), Irina Kazakevich — 20e (+1.39.4), Svetlana Mironova — 47e (+2.33.3).

Wat te verwachten van Russische biatleten op de Spelen. Wie komt er op het podium van de Olympische Spelen van 2022

Tretyakov kreeg geen medaille

De derde en vierde poging veranderden de machtsverhoudingen in het skelet van de mannen niet.

Prijswinnende plaatsen werden ingenomen door de Duitsers Christopher Grotcher en Axel Jung, evenals de Chinees Yan Wengang. Zij waren het die na twee pogingen op voorsprong kwamen.

De Rus Alexander Tretyakov bleef op de vierde plaats staan. Hij kwam 0,22 seconden te kort voor brons. Evgeny Rukosuev toonde het zesde resultaat en Daniil Romanov - de 23e.

De Russische skeletonschaatser had 0,22 seconden minder dan de Olympische medaille Olympische Spelen van 2022

Twee wereldrecords

De Zweedse schaatser Niels van der Poel won de 10.000 meter en vestigde een wereldrecord van 12 minuten en 30,74 seconden.

De tweede plaats werd ingenomen door de Nederlander Patrick Rust (+13,85), de derde door de Italiaan Davide Ghiotto (+15,24). De Rus Alexander Rumyantsev eindigde als vijfde (+20,59).

Eerder pakte Van der Poel goud op de 5000 m. In die race brak hij het olympisch record.

De Nederlandse shorttrackster Susanne Schulting vestigde een wereldrecord in de kwartfinales van de 1000 meter (1 minuut 26.514 seconden).

Als resultaat behaalde de Olympisch kampioen van 2018 en winnaar van de gouden medaille van het laatste Wereldkampioenschap in deze discipline de eerste plaats. Eerder in Peking eindigde Schulting als tweede op de 500m.De Russen Ekaterina Efremenkova en Anna Vostrikova bereikten de halve finale niet.

Terug naar nieuws | De Zwitserse Lara Gut-Behrami werd kampioen. De tweede plaats ging naar de Oostenrijkse Miriam Puchner. Ten derde - nog een Zwitserse Michelle Gisin.

Russische curlers verloren van de Zwitserse 3:6 in de ochtendwedstrijd van het groepstoernooi en versloeg Denemarken 10:2 in de middag. In totaal heeft het team twee overwinningen en twee verliezen.

Het damesteam verloor twee van de twee wedstrijden. Vrijdag waren de Russen zwakker dan Zwitserland 7:8.

Op zaterdag 12 februari starten op de Olympische Spelen de persoonlijke toernooien voor kunstschaatsers. De eerste zijn wedstrijden in ijsdansen. Fonbet accepteert weddenschappen op de overwinning van de Franse Gabriela Papadakis en Guillaume Sizeron in deze vorm met een coëfficiënt van 1,25. Voor 5,50 kun je wedden op de overwinning van de Russen Victoria Sitsitsina en Nikita Katsalapov, voor 70,0 - op Alexandra Stepanova en Ivan Bukin.