Rusland heeft voor de vierde dag op rij geen gouden medailles gewonnen op de Olympische Spelen

Het Russische team won één medaille op de achtste dag van de Olympische Spelen in Peking. Ze werd de eerste voor het Russische team in de afgelopen twee dagen, aan de vooravond van de prijzen hadden de Russen geen. De Russen hebben al vier dagen geen goud gehad.

Skiër Alexander Bolshunov won de zilveren medaille op de 15 km race in de klassieke stijl met een aparte start. Hij verloor alleen van Finn Iivo Niskanen. Voor Bolshunov is dit de tweede prijs in Peking, hij had eerder de skiatlon gewonnen. Ook werd Bolshunov, met zes medailles, de recordhouder voor het aantal Olympische onderscheidingen onder binnenlandse skiërs, waarmee hij de prestatie van Nikolai Zimyatov overtrof.

De Russische skeletonist had 0,22 seconden minder dan de Olympische medaille De Olympische Spelen van 2022 De vierde plaats in het skelet werd ingenomen door Alexander Tretyakov, hij had 0,22 seconden minder dan brons.

Het Russische curlingteam verloor van Zwitserland (7:8) in de volgende wedstrijd van het round robin-toernooi, het herenteam verloor van Zwitserland (3:6) en versloeg Denemarken (10:2).

Aan het einde van de dag klom Rusland van de negende naar de achtste plaats in het medailleklassement. Het team heeft twee gouden, vier zilveren en zes bronzen medailles. De eerste plaats was voor Duitsland (7-4-0), gevolgd door Noorwegen (6-3-5) en Nederland (5-4-1).

Noorwegen en Oostenrijk lopen voorop wat betreft totaal aantal medailles (14). Het ROC-team en de Canadezen hebben elk 12 awards.

Op zaterdag worden zes sets awards gespeeld.

De Olympische Spelen in Peking worden gehouden van 4 tot 20 februari. Vanwege WADA-sancties nemen Russische atleten deel aan de Spelen onder de vlag van het Russisch Olympisch Comité.

Wat gebeurt er op de Olympische Spelen op 11 februari?