Vyalbe met de woorden nog geen tragedie beoordeelde het resultaat van Nepryaeva op de Olympische Spelen

De Russische skiër Natalya Nepryaeva zou niet zo beledigd zijn als ze meer dan 0,1 seconde achter de winnaars van de 10 km-race op de Olympische Spelen zou zijn, zei Elena Vyalbe, voorzitter van de Russische skiracefederatie, geciteerd door de persdienst van het Russisch Olympisch Comité .

“Het is jammer, maar het is nog geen tragedie. Nepryaeva heeft nog minstens drie races voor de boeg. Natasha staat vandaag vierde en als ze drie seconden zou verliezen, zou dat minder beledigend zijn dan een tiende. Maar alles gaat voorbij, morgen gaat ze naar training. Yulia Stupak had de beste tactische prestatie in haar race. En ook Tatyana Sorina liep de afstand goed", aldus Vyalbe.

Nepryaeva verloor 0,1 seconde van de Finse bronzen medaillewinnaar Krista Pärmäkoski uit Finland en 31,6 seconden van Teresa Johaug uit Noorwegen in de tijdrit van 10 km. Op 5 februari won Nepryaeva zilver op de skiatlon.

Nepryaeva kwam 0,1 seconde te kort voor een medaille in de 10 km-race op de Olympische Spelen van 2022. Een andere Russische, Yulia Stupak, die als zevende eindigde in de race, zei dat ze "geen specifieke tactiek had".

“Ik reed gewoon zoals ik me voelde. Ik wist dat als je snel begint, je snel "vol" raakt. Probeerde slimmer te werken. De conditie is moeilijk, maar ik heb geprobeerd alles te geven wat ik in mijn ziel had verzameld tijdens deze paar dagen na de sprint. Ik ben blij dat het in ieder geval niet hetzelfde is als op de skiatlon - het is al beter. Het lijkt mij dat het de fans zijn die energie geven - ik ben vandaag net tot leven gekomen ', zei Stupak.

De volgende wedstrijd voor vrouwen vindt plaats op 12 februari - estafetteloop 4 bij 5 km.