Siakam, Raptors verslaan Thunder 117-98 voor zevende overwinning op rij

OKLAHOMA CITY (AP) - Pascal Siakam had 27 punten en 16 rebounds, Fred VanVleet maakte zes 3-punters en voegde 21 punten toe, en de Toronto Raptors versloegen de Oklahoma City Thunder met 117-98 op woensdagavond voor hun zevende overwinning op rij.

Siakam begon snel op weg naar een 13-uit-17 schietprestatie. Hij had 15 punten op 7-of-8 schieten in de eerste negen minuten van het spel.

De vonk leidde ertoe dat de Raptors de Thunder 34-22 versloegen in het openingskwartier, 68,4% uit het veld schietend, terwijl de Thunder slechts 31,8% schoot.

Aleksej Pokuševski en Theo Maledon scoorden elk 18 punten voor de Thunder. Lu Dort had 15, terwijl Darius Bazley, Josh Giddey en Ty Jerome er allemaal 13 hadden.

De Thunder maakte een push in het tweede kwartaal met Jerome die drie opeenvolgende 3-punters neerhaalde. De bank van Oklahoma City versloeg in de eerste helft de 22-7 van Toronto, maar het scoreverschil deed er niet toe, want Siakam antwoordde met 21 punten in de eerste helft.

De Thunder eindigde de helft met een 9-3 run, maar de Raptors leidden met acht punten.

VanVleet begon zijn ritme te vinden in de tweede helft en versloeg de Thunder met 7-2 om het derde kwart te openen. Hij eindigde met 10 punten in de periode en de voorsprong van de Raptors groeide tot 87-72.

De Thunder versloeg de Raptors met 110-109 op 9 december, waarbij Shai Gilgeous-Alexander 26 punten scoorde en Mike Muscala een leidende driepunter sloeg. Maar noch Gilgeous-Alexander (verstuiking van de rechter enkel) noch Muscala (pijn aan de rechter enkel) waren woensdagavond geschikt.

TIP-INS

Raptors: Scottie Barnes scoorde 17 punten en Gary Trent Jr. had 16. … OG Anunoby eindigde met 15 punten en 10 rebounds.

Thunder: Tre Mann miste alle zes de schoten. … Kenrich Williams had 12 rebounds en zes assists, maar was 0 voor 5 op 3-pointers.