United gefrustreerd, Newcastle verhoogt overlevingsbod

LONDEN: Manchester United viel uit de top vier van de Premier League na een schadelijk 1-1 gelijkspel tegen Burnley, terwijl Newcastle hun overlevingskans verhoogde met een cruciale 3-1 overwinning op Everton op dinsdag. Ralf Rangnick's ploeg zakte naar de vijfde plaats nadat Jay Rodriguez de opener van Paul Pogba op Turf Moor ongedaan had gemaakt. West Ham schoof op naar de vierde plaats, één punt voor United, na een 1-0 overwinning tegen tweede onderste Watford in het London Stadium.

Maar hun wedstrijd werd overschaduwd door de controversiële beslissing van David Moyes om Kurt Zouma te selecteren, slechts enkele uren nadat de Franse verdediger zich moest verontschuldigen toen een video verscheen waarin hij zijn kat schopte en sloeg. Met Cristiano Ronaldo bleef 68 minuten op de bank, Manchester United moesten boeten omdat ze niet meer een dominante eerste helft maakten nadat Pogba ze op voorsprong zette met een daverende aanval vanaf de rand van het gebied in de 18e minuut. Het onrustige seizoen van United zorgde opnieuw voor een hobbel in de weg toen ze uit de FA Cup door Championship-kant Middlesbrough op penalty's op vrijdag. De lessen uit die nederlaag werden niet geleerd, want opnieuw hadden ze meer dan genoeg kansen om de wedstrijd te doden voordat ze werden gestraft voor een slap stuk verdedigen. Twee minuten na rust vertrok Wout Weghorst Harry Maguire volgde en gleed uit in Rodriguez, die de aanvoerder van United tegenhield, om de bal voorbij David De Gea te dinken. "We speelden opnieuw een uitstekende eerste helft. We controleerden en domineerden de wedstrijd. We scoorden de drie goals, maar twee werden afgekeurd', zei Rangnick. 'In de tweede helft waren we niet agressief genoeg. Een frustrerende avond voor ons, want we hadden die wedstrijd comfortabel moeten winnen.'Burnley's 11e gelijkspel in 20 competitiewedstrijden dit seizoen was niet genoeg om ze van de voet van de tafel te krijgen. In St James' Park kreeg Newcastle een achterstand op Jamaal Lascelles' eigen doelpunt in de eerste helft. Maar de Magpies reageerden perfect toen het eigen doelpunt van Mason Holgate voor een opleving zorgde.

Ryan Fraser zette Newcastle op voorsprong na de rust en de geweldige vrije trap van Kieran Trippier rondde de tweede opeenvolgende overwinning van de gastheren af. het kampioenschap.Ongeslagen in vier competitiewedstrijden staat Newcastle één plaats en twee punten boven de degradatiezone. “Het is een groot resultaat voor ons. We zijn op een betere plek, maar voetbal heeft een manier van draaien, dus we lopen niet op onszelf vooruit", zei Newcastle-baas Eddie Howe. Everton is nu in ernstig gevaar en nieuwe baas Frank Lampard zal in geen geval zijn achtergelaten. twijfels over de omvang van de taak die hem wacht. De eerste wedstrijd van Lampard was een 4-1 overwinning op Brentford in de vierde ronde van de FA Cup op zaterdag. Maar de huwelijksreis eindigde veel sneller dan de voormalige Chelsea-baas had gewild. Everton heeft gefaald om hun laatste zes competitiewedstrijden te winnen en ongemakkelijk slechts één punt boven Newcastle te zitten. “Het was een zware wedstrijd om te hebben, aangezien we nog maar een week samen zijn. We moeten ons hoofd niet laten vallen. Het werk begint nu', zei Lampard. De politie van Essex is een onderzoek gestart naar Zouma's behandeling van zijn kat en West Ham veroordeelde het incident, maar Moyes zei dat hij hem had uitgekozen omdat hij 'een van onze betere spelers' was. Zouma werd door beide uitgejouwd. Fans van West Ham en Watford tijdens de wedstrijd, terwijl supporters van Hornets 'zo voelt je kat' zongen toen de 27-jarige gewond naar beneden ging. de tijd dat de wedstrijd begon.Zouma is te zien in de video die de kat laat vallen en schopt, met gelach op de achtergrond, voordat hij er een paar schoenen naar gooit. “Hij blijft beschikbaar voor selectie. De club regelt de andere kant en ik zorg voor de voetbalkant', zei Moyes.