Versla Lazio, AC Milan Challenge Inter in de Italiaanse beker Halve finales Romelu Lukaku's doelpunt...

Milaan, - AC Milan begaf zich naar de halve finales van de Coppa Italian Cup na een 4-0 overwinning op Lazio in de kwartfinale van de Coppa Italia in San Siro, Milaan op donderdag (10/2/202) vroeg in de ochtend WIB. Twee doelpunten van Milaan in deze wedstrijd werden gescoord door Olivier Giroud plus één doelpunt van Rafael Leao en Franck Kessie.

De overwinning leidde Milaan naar de halve finales die in maart worden gehouden. Ze ontmoetten zeker stadsrivaal, Inter Milan, die al was opgeschoven na een overwinning op AS Roma met 2-0.

I Rossonerri opende de score in de 24e minuut door een doelpunt van Rafael Leao met een trap die naar de rechterbenedenhoek leidde. Lazio wist weerstand te bieden en creëerde een aantal kansen. Milan kon de voorsprong in de 41e minuut zelfs vergroten door het doelpunt van Giroud dat profiteerde van de assist van Leao.

Vooruitlopend op de eerste helft maakte Giroud zijn tweede doelpunt en sloot de eerste 45 minuten af ​​met een 3-0 voorsprong.

In de tweede helft maakte Lazio-coach Maurizio Sarri in de 51e minuut drie wissels. Het lijkt erop dat het spel van Lazio een beetje is verbeterd, maar geen bevredigende resultaten heeft opgeleverd

In de 70e minuut verspreidde Milan een dreigement naar het doel van Lazio. Alexis Saelemaekers ontving de bal in de corner en stuurde meteen een voorzet die Ante Rebic kopte, maar zijn inzet ging naast de zijlijn.

Milan wist in de 79e minuut het scoregat te vergroten. Een vrije trap van Daniel Maldini zorgde voor chaos in het strafschopgebied van Lazio en Franck Kessie profiteerde van de situatie om de stand op 4-0 te brengen.

De 4-0 stand duurde tot het einde van de wedstrijd.

In de rij gaan staan

AC Milaan (4-2-3-1): Mike Maignan; Davide Calabria (Fikayo Tomori 77'), Pierre Kalulu, Alessio Romagnoli, Theo Hernandez; Sandro Tonali (Ismael Bennacer 46'), Franck Kessie; Junior Messias (Alexis Saelemaekers 61'), Brahim Diaz, Rafael Leao (Daniel Maldini 77'); Olivier Giroud (Ante Rebic 61').

Lazio (4-3-3): Pepe Reina; Elseid Hysaj (Manuel Lazzari 62'), Luiz Felipe, Patrick, Adam Marusic; Sergej Milinkovic-Savic, Danilo Cataldi (Lucas Leiva 51'), Toma Basic (Luis Alberto 51'); Felipe Anderson (Pedro 51'), Ciro Immobile (Raul Moro 68'), Mattia Zaccagni.