Russische krulspelden verloren van de Amerikanen in de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen

Het Russische curlingteam voor heren verloor van het Amerikaanse team in de eerste wedstrijd van het round robin-toernooi op de Olympische Spelen van Peking.

De wedstrijd eindigde met 6:5. Een extra end was nodig om de winnaar te bepalen.

Het Russische team in Peking bestaat uit Sergey Glukhov (skip), Evgeny Klimov, Dmitry Mironov, Anton Kalalb, Daniil Goryachev.

De Amerikanen zijn de regerend olympisch kampioen. Op de Spelen van Peking is hun line-up als volgt: Christopher Place, Colin Huffman, John Landsteiner, Matt Hamilton en Jon Shuster. De laatste drie pakten goud op de Olympische Spelen van 2018.

Curlingspelers van het Italiaanse nationale team wonnen goud op de Olympische Spelen in Peking in het dubbel gemengd dubbelspel van de Olympische Spelen van 2022. In totaal nemen tien teams deel aan het toernooi. De finale vindt plaats op 19 februari.

In de volgende wedstrijd spelen de Russen op 10 februari tegen de Chinezen en de Amerikanen tegen de Zweden.

Russische kunstschaatsers krijgen geen onderscheiding vanwege een dopingtest. Het belangrijkste op de Olympische Spelen

Naar wie te kijken op de Olympische Spelen.