Crazy Venezuela, Uruguay vergroot de kans om zich te kwalificeren voor het WK 2022

Uruguay, - Het Uruguayaanse nationale team verhoogde hun kansen om zich te kwalificeren voor het WK 2022 door Venezuela met 4-1 te verslaan in het Centenario Stadium, woensdag (2/2/2022) ochtend WIB. De vier goals voor Uruguay werden in 1 minuut gescoord door Rodrigo Bentacur, Giorgian Daniel Arrascaeta (23), Edinson Cavani (45) en Luis Suarez (53) via de penaltystip.

Terwijl Venezuela slechts in de 65e minuut via Josef Martinez op één treffer kon reageren.

Door deze overwinning steeg de positie van Uruguay van de 6e naar de 4e positie in het klassement van de Conmebol-zone met 22 punten uit 16 wedstrijden.

De beste vier teams kwalificeren zich automatisch voor Qatar en het vijfde geplaatste team gaat de play-offs in met teams uit de Aziatische confederaties.

Uruguay verdiende de overwinning in deze wedstrijd. Ondanks nipt verlies in balbezit (48%), leek Uruguay dominant in doelexperimenten. Ze namen 17 trappen, waarvan 11 tegen Venezuela.

Terwijl de bezoekers slechts zes experimenten deden, waarvan de helft leidde tot het doelpunt van Uruguay.