Kessier verlaat AC Milan aan het einde van het seizoen transfervrij

Bakoe, 2 februari

Het lot van de Ivoriaanse middenvelder van het Italiaanse Milan, Frank Kessier, is lange tijd een grote vraag gebleven, aangezien de voetballer het lange tijd niet eens kon worden met zijn club over verlenging van het contract, dat aan het einde van het huidige seizoen afloopt.

De 25-jarige neemt naar verluidt momenteel een beetje adempauze na de uitschakeling van zijn nationale ploeg uit de 2022 Africa Cup of Nations Round of 16 in een 0-1 overwinning op Egypte, maar het was deze grote schok die Kessie uiteindelijk ertoe bracht om een levensveranderende beslissing.

Volgens de Italiaanse journalist Nicolo Schira heeft Franck verdere gesprekken met de Rossoneri over een gezamenlijke toekomst geweigerd en zal hij nu aan het einde van het lopende voetbaljaar de club moeten verlaten.

Op dit moment heeft Kessier dit seizoen 21 wedstrijden (5 goals, 1 assist) voor Milan.

Kessier tekende in 2015 bij Atalanta. Op 26 augustus werd hij voor één seizoen uitgeleend aan Cesena. Op 26 september debuteerde hij voor haar in de Serie B met een duel tegen Perugia.

Voor het seizoen 2016/17 keerde hij terug naar Atalanta. Op 21 augustus 2016 maakte hij zijn Serie A-debuut tegen Lazio. Kessier kwam uit in het eerste elftal en scoorde tweemaal, in de 63e en 67e minuut. In het seizoen 2016/17 eindigde Kessier samen met Atalanta als 4e in de Serie A.

In de zomer van 2017 verhuisde Kessier naar AC Milan op een lening van twee jaar met een verplichte buy-out. Op 20 augustus 2017, in de eerste ronde wedstrijd, scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Milan in het nieuwe seizoen, scoren vanaf de penaltystip in de 5e minuut van de wedstrijd. Uiteindelijk versloegen de Rossoneri Crotone met 3-0.

Hij speelde voor het nationale jeugdteam van Ivoorkust onder de 17 jaar. Op 6 september 2014, op 17-jarige leeftijd, maakte hij zijn debuut voor het hoofdteam van Ivoorkust in een wedstrijd tegen het nationale team van Sierra Leone. Hij trad toe tot het hoofdteam en bracht 25 minuten door op het veld. Hij werd door de hoofdscheidsrechter van de meeting in de 26e minuut van het veld gestuurd voor de rituele dans "Macarena" in het strafschopgebied van de tegenstander.