De drie punten van Panarin en de verdediging van Shesterkin hielpen de Rangers om Florida te verslaan.

Rusland (bbabo.net), - New York Rangers De Russische aanvaller Artemi Panarin scoorde het winnende doelpunt en assisteerde tweemaal tegen Florida en werd daarmee de vierde ongeschreven speler in de geschiedenis die meer dan 50 punten scoorde in de eerste zeven seizoenen in de NHL .

Al bij het debuut van de meeting kwamen de “Rangers” op voorsprong na een rake aangooi van Miki Zibanejad. Maar “Florida” kon zich nog voor rust herstellen. Anthony DuClair wist de Russische doelman Igor Shesterkin te slim af te zijn.

Na de pauze zette Sam Rinehart Florida op voorsprong, maar Alexis Lafrenier en Chris Kreider wisten het tij van de meeting te keren. In de laatste 20 minuten scoorde Kreider een brace en nam de eerste plaats in de lijst van sluipschutters in, en Artemy Panarin, die eerder twee assists had gegeven, maakte een einde aan de wedstrijd - 5:2.

Rangers-doelman Igor Shesterkin redde 34 van de 36 schoten.

Panarin, die drie punten scoorde, heeft dit seizoen de 52 gescoorde punten bereikt. Door zijn 13 goals en 39 assists.

Panarin werd pas de vierde undrafted speler in de geschiedenis van de NHL die meer dan 50 punten scoorde in zeven opeenvolgende seizoenen in de competitie. Het record is van Wayne Gretzky, die dit cijfer 15 keer op rij brak.