Resultaten WK-kwalificatie 2022: Martinez beslist over overwinning Argentinië

Buenos Aires, - Het enige doelpunt van Lautaro Martinez zorgde voor een nipte 1-0 overwinning voor het Argentijnse nationale team op Colombia in de kwalificatie voor het WK 2022, woensdag (2/2/2022) ochtend WIB.

De wedstrijd was de hele 90 minuten hevig. Argentinië, met een nipte voorsprong in balbezit (56%) deed 11 pogingen, waarvan vijf tegen Colombia. Martinez scoorde het winnende doelpunt van Argentinië in de 29e minuut.

Ondertussen had Colombia, dat worstelde om door de Argentijnse verdediging te dringen, slechts drie pogingen, waarvan er slechts twee leidden tot het doel van de gastheren.

Deze overwinning heeft de positie van Argentinië op de tweede plaats in het kwalificatieklassement voor het WK 2022 voor de Conmebol-zone verder versterkt. Dit resultaat voor Argentinië heeft geen enkele invloed, omdat ze hebben bevestigd dat ze zich kwalificeren voor de WK-finale van 2022 in Qatar.

Door de overwinning op Colombia werd Lionel Scaloni's ongeslagen record voor het Argentijnse nationale team echter verder aangescherpt tot 29 wedstrijden op rij. De reeks van het ongeslagen record van het Argentijnse nationale team omvat 15 wedstrijden in de Conmebol Zone 2022 World Cup Qualifiers.