Fabinho bezorgt Liverpool zege op Burnley

Bakoe, 14 februari

Liverpool wist halverwege de verslagweek samen met de rest van de teams die deelnemen aan de Engelse Premier League volledig terug te keren naar het landskampioenschap met behulp van een thuiswedstrijd tegen Leicester (2:0) en enkele dagen na de ontmoeting op Anfield werd van de Reds verwacht dat ze de confrontatie aangingen met een duidelijke buitenstaander van het huidige gelijkspel - Burnley.

De Reds zijn naar verluidt deze winter hard getroffen door uitstel van wedstrijden om verschillende redenen. Daardoor waren ze voor aanvang van het weekend de enige ploeg in de “elite” die slechts 20 wedstrijden had gespeeld. En wat het meest aanstootgevend is voor de afdelingen van Sean Dyche, is dat slechts één ontmoeting met maximaal succes eindigde, en de lotingresultaten van de laatste drie veldslagen waren slechts een kleine bemoedigende cirkel die het team aanmoedigde om niet op te geven in de strijd voor een betere toekomst.

Al deze lyrische uitweidingen waren onverschillig voor het team van Jurgen Klopp, aangezien voor hen de "reds" alleen de achterkant van Manchester City en de komende wedstrijden in de Europese competitie zien, die later zullen worden vergezeld door beslissende bekergevechten. Over het algemeen zal de kalender voor Liverpool in de nabije toekomst behoorlijk gespannen zijn, dus de overwinning op Leicester kwam goed van pas en aangezien Manchester City de dag ervoor nog drie punten wist te pakken, hadden de Merseysiders geen bewegingsruimte.

Hoogstwaarschijnlijk waren de benen van Klopp's spelers verre van fris na de confrontatie met de "vossen", aangezien de gasten Turf Moor vanaf de eerste minuten niet goed in het spel leken te komen. Liverpool stond tegenstanders toe om de ruimte tussen de verdedigingslinies met benijdenswaardige standvastigheid te doorbreken, en alleen op het geweten van de aanvallende 'burgundy' was dat ze deze kansen niet al te gewillig gebruikten. Het kwam zelfs op het punt dat Alisson werd gedwongen om de aanvaller van de rivalen, Rodriguez, tot ver buiten zijn bezittingen op te winden, terwijl de partners de verdediging naar hem toe trokken!

In zo'n tempo zou het heel moeilijk zijn om het lang vol te houden, wat zowel Klopp zelf als zijn afdelingen begrepen. Liverpool moest de bal geleidelijk met alle beschikbare middelen van de eigen helft van het veld wegwerken en dit alles was om de gasten aan het einde van de eerste helft een corner te verdienen op de linkerflank, van waaruit Mane Trent's pass naar de nabije hoek van de keeper verder naar Fabinho in de val van de keeper, en de Braziliaan versloeg Pope in close combat met twee pogingen.

Turf Moore ziet zelden gevechten tegen spraakmakende tegenstanders waarbij de thuisploeg niet verlegen is om hoge druk uit te oefenen. In deze geest ging de hele eerste helft voorbij, daarom was het echt aantrekkelijk om naar te kijken. Over de tweede helft was het helaas al onmogelijk om hetzelfde te zeggen. Liverpool begon meer balbezit te krijgen en Burnley zakte eerlijk gezegd in termen van fysieke conditie. Dit leidde er uiteindelijk toe dat de "reds" zichzelf meestal toestonden om zelfs in hit-and-run te spelen, en tegelijkertijd kon niemand hen straffen.

Tegen het einde van de wedstrijd begonnen de Reds veel fouten te maken voor hun bezit, en het was slechts door een wonder dat Jota deze wedstrijd niet in de 86e minuut afsloot, toen hij de verre paal van het centrum miste. van het strafschopgebied, het ontvangen van een pass van de rechterflank van Salah. Trouwens, Mohamed speelde, in tegenstelling tot Sadio Mane, van bel. En tegelijkertijd wist de ploeg van Klopp het dit seizoen zonder zijn volgende goals te stellen.

In de volgende ronde speelt Burnley een uitwedstrijd tegen Brighton en gaat Liverpool halverwege de week op bezoek bij Inter Milan in de UEFA Champions League, waarna ze in het weekend het kampioenschap spelen tegen Norwich op Anfield.

In de vijfentwintigste speelronde van de Engelse Premier League kwam koploper Manchester City op bezoek bij Norwich.

Het spel werd gespeeld onder het totale voordeel van de "burgers", wat tot uiting kwam in de eindscore. Raheem Sterling scoorde een hattrick en Phil Foden scoorde vroeg in de tweede helft nog een doelpunt. Opgemerkt moet worden dat de Oekraïense Oleksandr Zinchenko de hele wedstrijd als onderdeel van de gasten speelde.