Liverpool dicht gat op Manchester City, Spurs opgeschrikt door Wolves

LONDEN: Liverpool hield de druk op de Premier League-leiders Manchester City toen Fabinho een 1-0 overwinning op Burnley bezegelde, terwijl de top vier van Tottenham een ​​nieuwe klap kreeg in een 2-0-nederlaag tegen Wolves op zondag. Fabinho sloeg laat in de eerste helft toe op het winderige Turf Moor en bezorgde Liverpool hun vierde opeenvolgende competitiezege. Liverpool staat negen punten achter op City met één wedstrijd in de hand, aangezien de Reds weigeren de titelrace een langdurige kroning te laten worden voor de mannen van Pep Guardiola.

City behaalde zaterdag 14 overwinningen van hun laatste 15 competitiewedstrijden, terwijl de hattrick van Raheem Sterling de inspiratie was voor een 4-0 overwinning op het lage Norwich. Maar Guardiola is ervan overtuigd dat Liverpool de kampioenen helemaal naar de finish zal duwen en de manier waarop ze een zwaar bevochten succes wisten te behalen tegen de onderkant van de tafel Burnley suggereert dat hij gelijk heeft om ze niet mee te tellen. Rode baas Jurgen Klopp was in staat om Sadio Mane terug te verwelkomen voor zijn eerste optreden sinds hij Senegal hielp de African Cup of Nations te winnen. Mane, die pas vrijdag weer op training was, kreeg in de aanval van Liverpool gezelschap van Mohamed Salah, de Egyptenaar die zijn eerste start maakte sinds hij aan de verliezende kant stond tegen Senegal in de finale.

Het was voor het eerst sinds eind oktober dat Salah, Mane en Roberto Firmino samen aan de start stonden. Op een natte middag in Lancashire was Burnley in een typisch agressieve bui, waarbij Alisson Becker gedwongen werd de wervelende staking van Josh Brownhill te redden. Wout Weghorst van Burnley had beter moeten doen dan een tamme chip te produceren toen hij op doel doorbrak. Na een wankele start herstelde Fabinho vijf minuten voor rust de orde voor Liverpool. De Braziliaan maakte een vijfde doelpunt in zijn laatste zeven wedstrijden nadat Mané op de corner van Trent Alexander-Arnold kopte.

Spurs imploderen: In Noord-Londen verloor Tottenham een ​​tweede opeenvolgende thuiswedstrijd toen Wolves woensdag volgde op de overwinning van Southampton. Antonio Conte's kant, luid uitgejouwd bij fulltime, zakte naar de achtste plaats, vier punten achterstand op de Champions League-plaatsen. Raul Jimenez bezorgde Wolves de perfecte start in de zesde minuut, de Mexicaanse volleying naar huis nadat Tottenham-keeper Hugo Lloris een poging van Leander Dendoncker zwak had gemorst. Als dat een lelijk doelpunt was om toe te geven, was er nog erger voor Tottenham toen ze in de 18e minuut implodeerden. Lloris was opnieuw betrokken met een jammerlijke pass op Ben Davies, wat de geschrokken verdediger ertoe bracht het balbezit aan Wolves te schenken. Het schot van Daniel Podence werd door Davinson Sanchez op de paal afgeketst en Dendoncker van dichtbij gebundeld.

Wolves, die één punt boven Tottenham klommen naar de zevende plaats, hebben voor het eerst sinds 1980 vier opeenvolgende uitwedstrijden op topniveau gewonnen. Newcastle verhoogde hun overlevingskans toen Kieran Trippier's vrije trap een 1-0 overwinning behaalde tegen Aston Villa in St James 'Parkeren. The Magpies, voor het eerst sinds 2018 winnaars van drie opeenvolgende competitieduels, staan ​​vier punten boven de degradatiestreep. De kant van Eddie Howe kreeg een penalty toen Calum Chambers Joe Willock neerhaalde, maar scheidsrechter Craig Pawson veranderde zijn beslissing nadat de VAR aantoonde dat de overtreding net buiten het gebied plaatsvond. Het was slechts een tijdelijke uitstel voor Villa toen Trippier de resulterende vrije trap voorbij Emiliano Martinez in de 35e minuut verpletterde voor zijn tweede doelpunt in opeenvolgende wedstrijden. Villa werd een gelijkmaker in de 61e minuut geweigerd door de geringste buitenspelbeslissingen toen de VAR de kopbal van Ollie Watkins aan de verre paal afschreef.