Mogelijke rivalen van het Russische nationale hockeyteam in 1/4 OI bepaald

Op de Olympische Spelen in Peking eindigde de groepsfase van het herenhockeytoernooi, waarna de playoff-opstelling werd bepaald. Het Russische team wacht in 1/4 op zijn tegenstander in de confrontatie tussen de nationale teams van Denemarken en Letland in de eerste ronde van de play-offs.

Naast het Russische team, gingen de winnaars van hun groepen, de Amerikaanse en Finse teams, evenals het Zweedse team, evenals de beste van degenen die de tweede plaats in de kwartetten behaalden, rechtstreeks naar de 1/4 finale.

Het Canadese nationale hockeyteam kon niet direct doorbreken in de 1/4 van de Olympische Spelen van 2022. Onder de deelnemers aan de eerste ronde van de play-offs was het Canadese team. Ze strijdt met het Chinese team om de kwartfinales en de winnaar van de confrontatie ontmoet het Zweedse team verder.

Het Finse nationale team speelt in de 1/4 finale met de winnaars van de wedstrijd tussen de teams van Tsjechië en Zwitserland. Slowakije en Duitsland spelen nog een match-up in de eerste ronde van de play-offs, waarbij de winnaar van deze wedstrijd het opneemt tegen het Amerikaanse team.

De eerste ronde van de play-offs vindt plaats op dinsdag 15 februari en de kwartfinales op woensdag 16 februari.

Het gokbedrijf Fonbet beschouwt het Russische nationale team als de belangrijkste favoriet van het Olympisch hockeytoernooi. Weddenschappen op de overwinning van het Russische team van gouden medailles worden geaccepteerd met een coëfficiënt van 3,40.