Eerste helft, Liverpool versloeg Burnley met 1-0

Burnley, - Liverpool domineerde het spel en nam tijdelijk een 1-0 voorsprong op gastheer Burnley in de Engelse Premier League op Turf Moor, zondag (13/2/2022) nacht.

Het voordeel van Liverpool werd geopend door het doelpunt van Fabinho.

Liverpool was dominant in balbezit (67%) en deed 6 pogingen, waarvan vier tegen Burnley. In de eerste 10 minuten waren er drie bedreigingen die uit Liverpool kwamen via Mohammed Salah, Andrew Robertson en Trent Alexander Arnold, die nog steeds geen resultaten opleverden.

Maar Burnley kreeg eigenlijk twee duidelijke kansen toen een trap van Josh Brownhill in de 14e minuut en Maxwel Cornet in de 17e minuut nog konden worden gered door doelman Alisson. Liverpool reageerde toen het schot met rechts van Naby Keita in de 21e minuut nog veilig kon worden gesteld door de doelman.

Acht minuten later werd ook een harde trap van Sadio Mane gered door de keeper van de tegenpartij. De impasse van Liverpool werd in de 40e minuut door een hoekschop van Fabinho doorbroken. De 1-0 stand duurde tot aan de rust.

In de rij gaan staan

Burnley: Burnley: paus; Roberts, Tarkowski, Mee, Pieters; Lennon, Westwood, Brownhill, Cornet; Rodriguez, Weghorst. Subs: Hennessey, Lowton, Cork, Barnes, McNeil, Stephens, Collins, Bardsley, Long

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Keita, Salah, Mane, Firmino. Suggestie:

Kelleher, Konate, Thiago, Milner, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas, Jota, Diaz, Elliott.