Sport Nieuws

De ex-speler van Barys maakte een comeback van 0:3 en bracht de overwinning van het nationale team op de Olympische Spelen van 2022

Het Finse nationale ijshockeyteam heeft tijdens de Olympische Spelen van 2022 in Peking een wilskrachtige overwinning behaald op het Zweedse team in de laatste ronde van de groepsfase.

Tijdens de wedstrijd stonden de Zweden met 3-0 voor en scoorden in de tweede periode drie doelpunten in de powerplay. Lukas Wallmark (25e minuut), Lukas Bengtsson (29e) en Anton Lander (32e) onderscheidden zich.

In de slotperiode kwamen de Finnen terug. Eerst scoorde Teemu Hartikainen in de 45e minuut in de meerderheid, daarna scoorde de ex-speler van Barys Iiro Pakarinen een tweehonkslag (56e en 58e) en maakte van de wedstrijd verlengingen.

De Finnen wonnen in de verlenging met een doelpunt van Harri Pesonen (63e).

Het Finse nationale team scoorde acht punten. Het team eindigde de groepsfase op de eerste plaats en verzekerde zich van deelname aan de kwartfinales van het toernooi. Zweedse hockeyers (7) eindigden als tweede. Slowaken (3) eindigden als derde, Letten (0) vierde.