Bundesliga-koploper Bayern zakt naar 4-2-nederlaag bij Bochum

BERLIJN: Bayern München-middenvelder Joshua Kimmich zei dat zijn kant hun mentaliteit in twijfel moet trekken nadat ze ineengestort waren tot een schokkende 4-2 nederlaag bij Bundesliga minnows Bochum voorafgaand aan de Champions League-clash van woensdag met Red Bull Salzburg. Bayern kreeg vier doelpunten toe in de eerste helft voor de eerste keer in een Bundesliga-wedstrijd sinds 1975, toen het gepromoveerde Bochum naar een verbluffende overwinning raasde, waardoor de eeuwige kampioenen verbluft achterbleven. "Dit was onze slechtste prestatie van het seizoen. We moeten ons afvragen of dit de mentaliteit is die Bayern München belichaamt", zei een neerslachtige Kimmich tegen Sky. verloor van Bochum sinds 2004 voorafgaand aan deze wedstrijd, en versloeg ze met 7-0 toen de twee teams elkaar in september voor het laatst ontmoetten. kampioenen.

Maar Bochum maakte snel gelijk via Christopher Antwi-Adjei, voordat hij 10 minuten voor rust in een waanzinnige controle overnam. JuergenLocadia bezorgde de gastheren de leiding vanaf de penaltystip na een DayotUpamecano-handbal, en een onrustig Bayern verwelkte onder druk. Cristian Gamboa verpletterde de bal twee minuten later vanaf de rand van het gebied in de bovenhoek, voordat Holtmann op slag van rust opnieuw een briljante poging van lange afstand binnenhaalde.

Lewandowski trok een doelpunt terug in de tweede helft, maar het was te weinig voor Bayern om een ​​vierde competitienederlaag van het seizoen te vermijden. De onlangs gepromoveerde Bochum herinnerde er brutaal aan dat de kampioenen niet onverslaanbaar zijn. Toch blijft Bayern van de ene dag op de andere negen punten duidelijk bovenaan de ranglijst, voorafgaand aan de trip van Borussia Dortmund naar Union Berlin op zondag.

Fuerth behaalt zeldzame overwinning: Elders trokken de worstelende reuzen Wolfsburg en Borussia Moenchengladbach beide weg uit de degradatiezone met tijdige overwinningen. Wolfsburg versloeg voormalig coach Oliver Glasner met een 2-0 overwinning op Eintracht Frankfurt, een Max Kruse-penalty en een laat doelpunt van Dodi Lukebakio bezorgde hen een tweede opeenvolgende overwinning. Manu Kone en Jonas Hofmann zorgden voor een comfortabele voorsprong voor Gladbach, voordat Iago een doelpunt terugtrok voor medestrijders Augsburg. RamyBensebaini herstelde de voorsprong van twee doelpunten voordat Alfred Finnbogason een late troostgoal pakte. Onderste club GreutherFuerth gaf zichzelf hopen op de degradatiestrijd met pas hun derde overwinning van het seizoen tegen Hertha Berlin. BranimirHrgota opende de score na slechts 27 seconden en verdubbelde de voorsprong met een tweede helft penalty voordat Hertha's Linus Gechter laat zijn eerste Bundesliga-doelpunt scoorde. Union Berlin naar zesde met 1-1 gelijkspel thuis tegen Mainz, invaller Nils Petersen annuleert Alexander Hack's eerste -halfopener.