Everton boekt eerste overwinning onder Lampard

Jakarta, - Everton behaalde hun eerste overwinning in de Premier League onder coach Frank Lampard toen ze Leeds United met 3-0 versloegen in de 25e week van de Premier League in Goodison Park Stadium, Liverpool, zaterdag (12/2/2022).

Lampard heeft Everton sinds eind januari 2022 onder handen genomen. De eerste wedstrijd in de Premier League eindigde in een nederlaag toen ze op 9 februari Newcastle United met 1-3 troffen.

Seamus Coleman en Michael Keane maakten drie van Evertons winnende goals in de eerste helft, voordat ze in de tweede helft werden afgesloten door de jonge speler Anthony Gordon.

Door deze overwinning staat Everton op de 16e plaats in het klassement van de Premier League met 22 punten uit 22 wedstrijden, slechts één punt voorsprong op Leeds United, dat op de 15e plaats staat.

In deze wedstrijd kon Everton in de 10e minuut een snelle voorsprong nemen via Seamus Coleman nadat hij het duel met Matheusz Klich had gewonnen en de bal in het doel van Illan Meslier had gekopt, waardoor het 1-0 werd.

Everton heroverde de leiding in de 23e minuut nadat verdediger Michael Keane een voorzet van Anthony Gordon binnenkopte en de stand op 2-0 bracht.