Sport Nieuws

Chelsea wint WK voor clubs

Jakarta, - Chelsea is uitgeroepen tot de nieuwe Club World Cup-kampioen na het verslaan van Copa Libertadores-kampioen uit Brazilië, Palmeiras in de finale met een score van 2-1 in het Mohammed Bin Zayed Stadium, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten op zondag (13/ 2/2022) vroeg WIB-dag.

De wedstrijd ging in extra tijd na 90 minuten op 1-1 te eindigen. Romelu Lukaku en Kai Havertz scoorden twee keer Chelsea, terwijl Palmeiras de gelijkmaker had gemaakt via het doelpunt van Raphael Veiga.

Beide ploegen vielen elkaar sinds het begin van de wedstrijd aan, maar de eerste gevaarlijke kans deed zich pas in de 15e minuut voor.

Chelsea creëerde kansen via een schot van Mason Mount. Zijn inzet ging echter nog naast het doel van Palmeiras.

Palmeiras sloeg zeven minuten later terug. Dudu baande zich een weg door de Chelsea-defensie voordat hij een schot losliet dat over het doel van Edouardo Mendy stuiterde.

In de 27e minuut viel Palmeiras aan via een tegenaanval die werd voltooid door een trap van Dudu. Helaas was de uittrap van de Braziliaanse aanvallende middenvelder nog steeds naast.