Het Russische team eindigde de dag op de negende plaats in het medailleklassement van de Spelen

Russische atleten wonnen dinsdag een zilveren en een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Peking, het Russische team eindigde de 12e dag van de competitie op de negende plaats in het medailleklassement.

De Russische schaatsers Ruslan Zakharov, Daniil Aldoshkin en Sergey Trofimov, die de finale bereikten in de ploegenachtervolging, werden de zilveren medaillewinnaars van de Olympische Spelen. In de strijd om goud verloren de Russen van de Noren, maar in de halve finale werkten ze het olympische record bij.

Russische schaatsers pakten zilver in de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen van 2022 Biathleten Karim Khalili, Alexander Loginov, Maxim Tsvetkov en Eduard Latypov pakten brons bij de mannenestafette. Voor de laatste schietpartij leidden de Russen de race, maar Latypov verdiende twee penaltyloops, waardoor het Russische team werd omzeild door de nationale teams van Noorwegen en Frankrijk.

Kunstschaatsster Kamila Valieva, die na de uitspraak van het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) werd toegelaten tot het individuele toernooi op de Olympische Spelen, won het korte programma met een score van 82,16 punten. Het tweede resultaat werd getoond door Anna Shcherbakova (80,20), en de derde was de Japanse Kaori (79,84), die een andere Russische vrouw Alexandra Trusova naar de vierde plaats bracht (74,60).

Valieva nam de leiding na het korte programma op de Olympiade van 2022 De Russische curlers werden dinsdag eerst verslagen door het Noorse team met een score van 5:12, maar in de laatste wedstrijd van de dag versloegen ze de Canadezen (7:6) en behouden hun kansen om de halve finales van de competitie te bereiken. Het curlingteam voor vrouwen, dat al uit de running was voor medailles, versloeg dinsdag China met 11-5.

Na 12 dagen heeft het Russische team 20 medailles (4 gouden, 7 zilveren en 9 bronzen medailles) en in termen van het totale aantal prijzen zijn de Russen de tweede alleen voor de Noren (12-7-7, 26), maar qua hoeveelheid goud staat het Russische team op de negende plaats.

De tweede plaats in het medailleklassement nadat het leidende team van Noorwegen is ingenomen door het Duitse team (9-6-3), en het Amerikaanse team is derde (7-6-4).

De Olympische Spelen eindigen op 20 februari, op woensdag 16 februari worden in Peking acht sets awards gespeeld.

Vanwege WADA-sancties nemen Russische atleten deel aan de Spelen onder de vlag van het Russisch Olympisch Comité.