Doelpunt Mbappé bezorgt PSG zege op Real Madrid in Champions League

Rusland (bbabo.net), - Frans "Paris Saint-Germain" versloeg "Real" thuis in de heenwedstrijd van de 1/8 finale van de Champions League - 1:0. Kylian Mbappé scoorde.

Het grote Europese voetbal is eindelijk terug. En wat is er mooier op zo'n dag dan de confrontatie tussen een van de belangrijkste kanshebbers voor de overwinning in de Champions League - PSG en Real Madrid. Ja, de Parijzenaars hebben minder ervaring met spelen op dit niveau, ze hebben deze trofee nog nooit gewonnen, terwijl Madrid het record voor het aantal titels heeft (13). Maar de samenstelling van de Franse club is nu nog sterker dan die van de “romige”. Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappé zijn de sterren van de eerste orde.

Over het algemeen bleek de wedstrijd in Parijs niet de beste en voor rust creëerden de teams helemaal geen enkel echt gevaarlijk moment. Alles veranderde in de tweede helft van de wedstrijd, toen PSG wat actiever werd, waardoor de gasten gedwongen werden tegenaanvallen uit te voeren. Halverwege de tweede helft verdienden de gastheren zelfs een penalty voor een overtreding van Dani Carvajal op Mbappe. Messi kwam tot het "punt", maar Thibaut Courtois verwerkte zijn klap.

Tegen het einde van de ontmoeting begon PSG de poorten van Courtois steeds meer te bedreigen. Mauricio Pochettino kwam los op het veld Neymar, die door een blessure ruim een ​​maand miste. Het was de Braziliaan die al in blessuretijd een terugspeelbal gaf aan Mbappé, de Parijse spits versloeg effectief twee verdedigers en bezorgde zijn team een ​​belangrijke overwinning - 1:0.

In een parallelle wedstrijd liet "Manchester City" geen kans op de weg naar de Lissabon "Sporting" - 5:0. De terugwedstrijd tussen deze clubs en tussen Real Madrid en PSG staat gepland op 9 maart.