Sport Nieuws

Mbappé bezorgde PSG last-minute zege op Real Madrid in play-offs Champions League

Voetballers van het Franse "Paris Saint-Germain" behaalden een overwinning van Madrid "Real" helemaal aan het einde van de eerste wedstrijd van de 1/8 finales van de Champions League.

De meeting, die dinsdag in Parijs werd gehouden in het Parc des Princes, eindigde met een score van 1:0. Het enige doelpunt in de 90+4 minuut werd gescoord door Kylian Mbappé, die volgens meerdere mediaberichten in de zomer naar Real Madrid gaat.

Messi tegen Real Madrid. Het belangrijkste over de wedstrijden van de play-offs van de Champions League Football Eerder kon de Argentijnse spits van de gastheren Lionel Messi de rekening openen. In de 61e minuut pakte de acterende Argentijn de bal weg van Mbappé, die een penalty verdiende, maar een schop van 11 meter niet kon omzetten. Real Madrid-doelman Thibaut Courtois redde de bal.

De wedstrijd tegen PSG was de 100e start voor Real Madrid-aanvaller Karim Benzema in de Champions League. Volgens deze indicator haalde Benzema Cristiano Ronaldo in.

De tweede etappe van de teams vindt op 9 maart plaats in Madrid in het Santiago Bernabeu.

In een andere wedstrijd van de dag loste het Engelse "Manchester City" het probleem van het bereiken van de 1/4 finale bijna op door de Lissabon "Sporting" op de weg te verslaan met een score van 5:0.

De winnaars scoorden een dubbele Bernardo Silva (17 en 44), een ander doelpunt werd gescoord door Riyad Mahrez (7), Philip Foden (32) en Raheem Sterling (58). De tweede etappe in deze confrontatie vindt ook plaats in Manchester op 9 maart.