Russische skiërs winnen brons in teamsprint op Olympische Spelen

De Russische skiërs Natalya Nepryaeva en Yulia Stupak wonnen bronzen medailles in de teamsprintklassieker op de Olympische Spelen in Peking.

De Duitsers Katarina Hennig en Victoria Karl wonnen. De Russen verloren 0,71 seconden van de winnaars.

Maia Dahlqvist en Jonna Sundling uit Zweden behaalden de tweede plaats (+0,17).

Russische skiërs bereikten na een val de sprintfinale als "lucky losers" van de Olympische Spelen van 2022 Later op woensdag worden de medailles in de teamsprint heren gespeeld. De Russen Alexander Bolshunov en Alexander Terentiev bereikten de finale.

Eerder in Peking wonnen Stupak en Nepryaeva goud in de estafette, en Nepryaeva werd ook tweede op de skiatlon.

De enige keer daarvoor in de teamsprint hadden de Russen een medaille in 2010 - toen werden Irina Khazova en Natalia Korosteleva derde.

Het Russische team heeft vier gouden, acht zilveren en tien bronzen medailles in Peking, de Russen staan ​​op de negende plaats in het medailleklassement. Noorwegen voert de leiding (12-7-8), gevolgd door Duitsland (10-6-4) en de VS (8-7-4).

In termen van het totale aantal medailles (22) staan ​​de Russen op de tweede plaats na Noorwegen (27).

Wat gebeurt er op de Olympische Spelen op 16 februari?

Naar wie te kijken op de Olympische Spelen op 16 februari?