Liga 1: Borneo FC houdt Bhayangkara

Jakarta, - Borneo FC hield een 1-1 gelijkspel vast tegen Bhayangkara FC in de wedstrijdweek 25 van Liga 1 in het Captain I Wayan Dipta Stadium, Gianyar, Bali, woensdag (16/2/2022).

In deze wedstrijd nam Bhayangkara FC in de 6e minuut de leiding via Anderson Salles, om uiteindelijk in de 51e minuut te worden gelijkgemaakt door Borneo FC dankzij het doelpunt van Kei Hirose.

Dankzij dit resultaat blijft Borneo FC op de zesde plaats van het Liga 1-klassement met 38 punten uit 25 wedstrijden, terwijl Bhayangkara FC nog steeds op de tweede plaats staat met een score van 50 punten.

In de eerste helft nam Bhayangkara FC het initiatief om als eerste aan te vallen en wist in de zesde minuut uit een corner van Andik Vermansyah snel te scoren.

De derde hoekschop van Bhayangkara FC werd met succes begroet door Anderson Salles en scheurde het doelpunt van Borneo FC-doelman Gianluca Pandeynuwu die de stand op 1-0 bracht.

Borneo FC, achtergelaten door een snel doelpunt, bedreigde het doel van Bhayangkara FC via spits Francisco Torres na een pass van Kei Hirose, maar zijn schot werd nog steeds veiliggesteld door Awan Setho.

In de resterende tijd van de eerste helft domineerde Bhayangkara FC de wedstrijd iets meer, aan de andere kant uitte Borneo FC af en toe bedreigingen maar tot aan de rust bleef de stand 1-0.

In de tweede helft nam Bhayangkara FC opnieuw het initiatief om als eerste aan te vallen en wist Wahyu Subo Seto een schot op het doel van Borneo FC te lossen, maar doelman Gianluca Pandeynuwu kon dat nog ontkennen.

Borneo FC wist in de 51e minuut de gelijkmaker te maken door een doelpunt van Kei Hirose die na feedback van Terens Puhiri een schot in de rechterhoek van het doel van Awan Setho kon lossen.

Ezechiel Ndouasel vormt een bedreiging voor Borneo FC na een hoekschop van Andik Vermansyah, maar zijn kopbal gaat nog steeds zijwaarts op de linkerkant van het doel.

Bhayangkara FC bedreigde opnieuw het doel van Borneo FC, dit keer via een trap van Sani Rizki na een pass van Herman Dzumafo, maar helaas werd zijn poging nog steeds geweigerd door Gianluca Pandeynuwu.

In de resterende tijd van de tweede helft onderdrukte Bhayangkara FC vaker de verdediging van Borneo FC, maar tot het lange fluitsignaal bleef de stand 1-1.