Champions League: Firmino en Salah brengen Liverpool tot zwijgen Inter Milan

Milaan, - Liverpool slaagde erin om het gastland Inter Milan met 2-0 te verslaan in de heenwedstrijd van de laatste 16 van de Champions League in Guiseppe Meazza, begin donderdag (17/2/2022). De twee goals van The Reds werden elk in de laatste 15 minuten van de wedstrijd gescoord door Roberto Firmino en Mohamed Salah.

Deze overwinning maakt de kansen van Liverpool om zich te plaatsen voor de volgende ronde nog groter. Bovendien is Liverpool in de heenwedstrijd op 8 maart de gastheer.

Inter bedreigde de eerste keer in deze wedstrijd in de 6e minuut. Lautaro Martinez krijgt de bal in het strafschopgebied en laat een schot los dat aan de rechterkant nog naast is.

Drie minuten later was het de beurt aan Liverpool om uit de chaos voor het doel de scoringskans te vinden, maar het schot van Thiago Alcantara vloog rakelings langs het doel van Samir Handanovic.

In de 14e minuut ging de kopbal van Sadio Mané, die op een voorzet van Andrew Robertson stootte, nog naast. Twee minuten later dreigde Inter het doel van Alisson Becker met een curlingpoging van Hakan Calhanoglu vanaf rechts, maar de bal raakte nog steeds de lat.

Mané kreeg in de 23e minuut ook een kans met een omhaal op de verre paal na een pass van Ibrahima Konate, maar zijn inzet was niet op doel.

Liverpool probeert de Inter-defensie te onderdrukken en de gastheren te dwingen meer op eigen terrein te spelen. De Italiaanse club kan echter nog steeds dreigen via bali-aanvallen en spelhervattingen.

Een van hen in de 40e minuut uit een kopbal van Milan Skriniar na het voortzetten van de corner van Calhanoglu, maar de bal heeft het doel van Alisson niet gevonden. Tot de rust bleef de stand 0-0.

Bij het ingaan van de tweede helft nam Liverpool Roberto Firmino op als vervanger voor Jota. Toch blijft het voor de bezoekers moeilijk om kansen te creëren.

Inter had in de 60e minuut gescoord door een trap van Edin Dzeko. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat het in buitenspelpositie stond bij het ontvangen van een steekpass.

Liverpool schakelde Luis Diaz in om een ​​andere aanvalsoptie te bieden en het bewees dat hij de verdediging van Inter in de problemen kon brengen. De eerste kans van Diaz kwam in de 67e minuut toen hij van links naar binnen schoof en het doel schoot, dat echter nog steeds vloog.

Inter kreeg in de 67e minuut de kans op een kopbal van Denzel Dumfries na een voorzet van Calhanoglu. Het experiment van Dumfries heeft helaas niet tot een doelpunt geleid.

Liverpool brak uiteindelijk de impasse in de 75e minuut via Firmino. Beginnend met een corner van Trent Alexander-Arnold op de tweede paal, won Firmino het luchtduel met Bastoni en werd de bal op de tweede paal naar huis gekopt door Handanovic. De stand werd 1-0.

Acht minuten later gaf Inter opnieuw toe. Een vrije trap van Trent werd binnengekopt door Van Dijk en leidde tot Salah die hem door het publiek schopte voordat hij in het net belandde. De stand wordt 2-0.

Tot het einde van de wedstrijd bleef het 2-0 voordeel voor de bezoekers om te winnen.

Rij

Inter Milaan (3-5-2): Samir Handanovic; Milan Skriniar, Stefan de Vrij (Andrea Ranocchia 87'), Alessandro Bastoni (Federico Dimarco 90'); Denzel Dumfries (Matteo Darmian 87'), Arturo Vidal (Roberto Gagliardini 87'), Marcelo Brozovic, Hakan Calhanoglu, Ivan Perisic; Lautaro Martinez (Alexis Sanchez 70'), Edin Dzeko.

Liverpool (4-3-3): Alisson; Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konate, Virgil van Dijk, Andrew Robertson; Thiago Alcantara (James Milner 86'), Fabinho (Jordan Henderson 59'), Harvey Elliott (Naby Keita 59'); Mohamed Salah, Diogo Jota (Roberto Firmino 46'), Sadio Mané (Luis Diaz 59').