'Ontstopbare' Mbappé onderstreept waarde voor PSG

PARIS: Kylian Mbappé's belang voor Paris Saint-Germain was maar al te duidelijk lang voordat zijn staking in blessuretijd hen een nipte overwinning op Real Madrid opleverde in de eerste etappe van hun Champions League-confrontatie op dinsdag en hen verliet op koers voor een plaats in de kwartfinales. Het is wel verstaan ​​dat PSG in augustus een bod van Real tot 180 miljoen euro ($ 204 miljoen) op Mbappé heeft afgewezen, ondanks het feit dat de Franse WK-winnende spits in het laatste jaar van zijn contract. Ze wilden nog minstens één seizoen bij Mbappé in het Parc des Princes, wetende dat, zelfs met Lionel Messi en Neymar daar ook, hij de man is die ze nodig hebben als ze eindelijk een eerste Champions League-titel willen winnen sinds de overname door Qatar. van 2011.

Van Mbappé wordt nog steeds verwacht dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt naar Real, de club die hem al sinds zijn tienerjaren volgt, maar die nu het gevaar loopt de Champions League te verlaten na zijn laatste snik winnaar.De laatste-16 heenwedstrijd in de Franse hoofdstad bleef in de vierde en laatste minuut van de blessuretijd nog doelpuntloos toen de 23-jarige Mbappé het strafschopgebied binnenstormde en door de benen van Real-doelman Thibaut Courtois afsloot. Dat bezorgde PSG een 1-0 zege die zelfs Real-coach Carlo Ancelotti gaf toe dat hij verdiend was na een wedstrijd die werd gedomineerd door de thuisploeg. Mbappé had de beste kans van de Ligue 1-leiders van de eerste helft en dwong Courtois vroeg in de tweede helft een goede redding af voordat hij net na het uur een penalty won Mark toen hij werd betrapt door Dani Carvajal. Messi nam de strafschop alleen voor Courtois om te redden, maar Mbappe bleef de Real-defensie kwellen en kreeg uiteindelijk zijn beloning, wat bevestigt waarom de Spaanse reuzen zo wanhopig zijn handtekening veilig te stellen. "Ik werk nu iets meer dan een jaar met hem samen en je kon vanavond zien hoe goed een speler hij is", zei PSG-coach Mauricio Pochettino. de pauze als ze de gelijkspel in de terugkeer in drie weken jagen.

De late aanval van Mbappé tegen Real kwam vier dagen nadat hij ook een last-minute winnaar scoorde in een wedstrijd in de Ligue 1 tegen Rennes. Hij heeft dit seizoen nu 22 doelpunten gemaakt in alle competities, terwijl de tweede topscorer van PSG Messi is met zeven. Ligue 1's topscorer van de afgelopen drie seizoenen - heeft vier goals meer dan Messi, Mauro Icardi, Angel Di Maria en Neymar gecombineerd in het huidige seizoen. Ondanks al het uitstekende talent om hem heen is hij de man die het verschil maakt en de Qatari van PSG president, Nasser al-Khelaifi, kan alleen maar hopen dat een overwinning in de gelijkspel het eenmalige Monaco-wonderkind overhaalt om een ​​nieuw contract te ondertekenen. speculatie over zijn toekomst. “De waarheid is dat we het hebben over Paris Saint-Germain en Real Madrid, twee grote clubs. Ik ben een PSG-speler en ik ben nog steeds heel gelukkig. "Ik zei dat ik hier alles zou geven. Ik moest naar buiten komen en het bewijzen. Ik deed het deze eerste keer en nu moet ik het een tweede keer doen in het Bernabeu.” Messi worstelt daarentegen om zijn vorm van Barcelona te reproduceren en hij faalde vanaf de plek.

De Argentijn, die vorig jaar zijn zevende Ballon d'Or won, heeft vijf van de 23 penalty's die hij in de Champions League heeft genomen, gemist. Hij scoorde dit seizoen slechts twee keer in de Ligue 1 en twee van zijn vijf Champions League-doelpunten tot nu toe in een onbeduidende groepswedstrijd tegen Club Brugge. Ondertussen keerde Neymar terug als invaller na twee en een halve maand uitgeschakeld te zijn met een enkelblessure en hielp hij het late doelpunt van Mbappe op te zetten met een sluwe pass op de hiel. Er komt nog veel meer uit de duurste speler ter wereld als hij maar fit kan blijven, maar Mbappé heeft de sleutel tot Europese glorie en zowel PSG als Real weten dat.