Canadese Marielle Thompson wint zilveren medaille in skicross op Olympische Spelen in Peking

De Canadese Marielle Thompson heeft donderdag op de Olympische Spelen in Peking de zilveren medaille gewonnen in de skicross voor dames.

De inwoner vancouver, die goud won op de Spelen van 2014 in Sochi, was de laatste van vier Canadezen die overeind stonden na drie eliminatierondes en slaagde erin een medaille in de laatste race vast te houden.

"Ik ben er gewoon bij gebleven", zei ze.

“Ik wist dat ik onderaan snel was en ik wist dat ik een paar enkele rollers kon doen in plaats van springen, vooral in deze verse sneeuw, dus ik bleef gewoon volhouden, gaf niet op tot het einde en het werkte voor mij. ”

De Zweedse Sandra Naeslund, die de hele eerdere rondes domineerde, won het goud ruim voor Thompson.

De Zwitserse Fanny Smith leek nipt het brons te winnen, maar werd gediskwalificeerd na een lange beoordeling na de race van een contactpunt bij de finish.

Daniela Maier uit Duitsland kreeg de bronzen medaille na de diskwalificatie van Smith.

De Canadese Brittany Phelan - een zilveren medaillewinnaar op de Spelen van 2018 in Pyeongchang - won de kleine finale voor een officiële vijfde plaats, terwijl mede-Canadezen Courtney Hoffos en Hannah Schmidt op de zesde en zevende plaats eindigden.

Phelan werd uitgeschakeld in haar halve finale voor een fotofinish, waardoor haar hoop op een nieuwe plek op het medaillepodium de grond in werd geboord.

Zowel Thompson als Phelan keerden terug naar de Olympische Spelen na verwoestende blessures eerder dit seizoen.

Thompson scheurde in maart haar voorste kruisband, waardoor haar trainingsplan voor 2021-22 werd verstoord.

Phelan blies haar knie in februari 2020 in Megève, Frankrijk, toen ze een sprong voorbij schoot en op één been landde.