Grand Slam-toernooi: een andere Azerbeidzjaanse judoka wint een gouden medaille

Bakoe, 19 februari

De Azerbeidzjaanse judoka Mammadali Mehdiyev heeft een gouden medaille gewonnen op het Grand Slam-toernooi in de Israëlische hoofdstad Tel Aviv.

Zoals gemeld, ontmoette de atleet, die in de gewichtscategorie van 90 kg presteerde, in de finale de vertegenwoordiger van Servië, Nemanja Maidov.

Na zijn tegenstander te hebben verslagen, werd M. Mehdiyev de winnaar van de Grand Slam.

In de wedstrijd om de bronzen medaille zal Zelim Kotsoev, die uitkomt in de gewichtsklasse van 100 kg, spelen met Onise Saneblidze (Georgië).

Opgemerkt moet worden dat in de eerste twee dagen van het Grand Slam-toernooi vertegenwoordigers van Azerbeidzjan Idayat Heydarov (73 kg) en Yashar Najafov (66 kg) respectievelijk gouden en zilveren medailles wonnen. In de categorie van 60 kg behaalde Karamat Huseynov de 5e plaats en Balabey Agayev de 7e plaats. Over het algemeen vertegenwoordigen 9 judoka's Azerbeidzjan op de wedstrijden.