Real Madrid scheert Alaves drie doelpunten zonder antwoord

Madrid, - De Real Madrid-club schoor Deportivo Alaves drie doelpunten zonder antwoord in de wedstrijdweek 25 van de Spaanse competitie in het Santiago Bernabeu, zondag (20/2/2022) vroege ochtend WIB.

Madrid opende de score via het doelpunt van Marco Asensio en aan het einde van de wedstrijd volgden doelpunten van Vinicius Junior en Karim Benzema.

Deze overwinning versterkt hun positie aan de top van het klassement verder met 57 punten uit 25 wedstrijden, zeven punten voorsprong op Sevilla op de tweede plaats, terwijl Alaves nog steeds op de 19e positie staat met 20 punten uit 25 wedstrijden, volgens de officiële website van de Spaanse Liga.

Real Madrid controleerde de wedstrijd direct na het eerste fluitsignaal.

Madrid kreeg in de 15e minuut een kans. Federico Valverde ontving de doorbraak van David Alaba en probeerde deze af te maken met een lob. De bal stuiterde echter nog steeds over het doel dat werd geëscorteerd door Fernando Pacheco.

De thuisploeg probeerde in de 21e minuut ook nog te dreigen door de uitvoering van een vrije trap van Karim Benzema, maar die kon het doel van Alaves niet bedreigen omdat het nog te hoog van het doel van Pacheco af stond.

Alaves had in de 27e minuut gereageerd via een trap van voor het strafschopgebied. Het is alleen dat deze kans eindigde nog steeds niet aan het doel.

Tot het einde van de eerste helft kregen beide teams geen noemenswaardige kansen en bleef de stand 0-0.

Na de pauze veranderde het tempo van de wedstrijd niet en Real Madrid bleef op Alaves drukken om de opener te scoren.

Alaves dreigde in de 53e minuut, Luis Rioja die de bal van Thibaut Courtois afsneed. Zijn schot vanuit een krappe hoek raakte net de buitenkant van het doel.