Hotspur verslaat City bij Etihad, Kane wordt winnaar

Manchester, - Harry Kane was de beslissende factor in de dramatische 3-2 overwinning van Tottenham Hotspur op Manchester City in het Etihad Stadium in de 26e week van de Premier League-wedstrijd, zondag (20/2/2022) vroege ochtend WIB.

Kane scoorde zijn tweede in de vijfde minuut van de blessuretijd van de tweede helft, slechts drie minuten nadat City de gelijkmaker had gemaakt via Riyad Mahrez, die de controversiële penalty van de gastheren omzette.

Dit resultaat maakte een einde aan de positieve trend van City die in de voorgaande 15 wedstrijden zonder verlies was. City verloor voor het laatst eind oktober 2021 toen ze verloren van Crystal Palace.

City blijft aan kop met 63 punten, maar hun voorsprong is teruggebracht tot zes punten omdat Liverpool de wedstrijd vroeg won. Die afstand dreigt kleiner te worden, aangezien Liverpool volgende week woensdag (23/2) één wedstrijd tegen Leeds United moet uitstellen.

Ondertussen was dit voor Tottenham het resultaat dat het team van Antonio Conte uit de plas van drie opeenvolgende nederlagen haalde. Tottenham steeg naar de zevende positie met 39 punten, volgens de officiële website van de Premier League.

Januari-aanwinst Dejan Kulusevski bezorgde Tottenham al na slechts vier minuten de leiding met een gemakkelijke finish met een voorzet van Son Heung-min voor het gapende doel.

Nadat zijn curlingschot de paal raakte, hielp Ilkay Gundogan City in de 33e minuut de gelijkmaker met een fraaie voorzet die van doelman Hugo Lloris in de gevaarlijke voorzet van Raheem Sterling viel.

De score duurde tot de rust totdat Tottenham hun voorsprong in de 59e minuut herstelde met Kane's kalme eerste doelpunt dat doelman Ederson Moraes versloeg en eindigde in een voorzet van Son.