Stad opgeschrikt door Spurs

MANCHESTER: Harry Kane's dramatische dubbelganger veroordeelde Manchester City tot een schadelijke 3-2 nederlaag tegen Tottenham, aangezien het 150e doelpunt van Mohamed Salah in Liverpool een inspiratie was voor een 3-1 overwinning op Norwich die zaterdag de titelrace in de Premier League op gang bracht. De voorsprong aan de top is geslonken tot zes punten na een pulserende middag die zou kunnen dienen als een seismische verschuiving in de strijd om de heerschappij in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola had slechts een paar weken geleden 12 punten voorsprong op het tweede geplaatste Liverpool.

Maar de mannen van Jürgen Klopp zitten hen nu op de hielen, met een wedstrijd in de hand om het gat mogelijk te verkleinen tot slechts drie punten en de weg vrij te maken voor een dramatische seizoensfinale. Naast City's pijn was het Kane die het titelgevecht verpestte wijd open nadat de kampioenen faalden met vier biedingen om hem in het close-seizoen te ondertekenen. "Tottenham heeft veel kwaliteit, ze geven de bal aan Harry Kane. Ze zijn erg goed voorin, zei Guardiola. "We hadden de kansen. We konden hun kruisen niet verdedigen. We hadden niet het momentum. "We hoefden geen wedstrijd te verliezen om te weten hoe moeilijk het is (de competitie winnen). Er zijn nog veel wedstrijden te spelen.'Tottenham had de laatste drie wedstrijden verloren, maar ze pakten de leiding in de vierde minuut toen Dejan Kulusevski zijn eerste start markeerde met een coole finish nadat Kane en Son Heung-min de City-defensie opensneden. City maakte in de 33e minuut de gelijkmaker dankzij de laatste fout van Tottenham-keeper Hugo Lloris, die een voorzet van Raheem Sterling op Ilkay Gundogan liet vallen. City leek uit de gevangenis te zijn gekomen door de 90e minuut penalty van Riyad Mahrez, die werd toegekend nadat Cristian Romero het schot van Bernardo Silva met zijn handen had geblokkeerd. competitiewedstrijden die teruggaan tot een 2-0 thuisnederlaag tegen Crystal Palace op 30 oktober.

Op Anfield nam Norwich een schokkende voorsprong toen het schot van Milot Rashica drie minuten in de tweede helft van Joel Matip afketste. Maar het dodelijke duo Sadio Mane en Salah van Liverpool draaide het spel om met twee goals in een tijdsbestek van drie minuten. verbluffende acrobatische finish om de looping-header van Kostas Tsimikas te ontmoeten. Salah racete vervolgens op de briljante lange bal van doelman Alisson Becker, rondde Angus Gunn af en liet twee Norwich-verdedigers op de grond achter om de tweede snelste speler te worden met 150 Liverpool-goals achter Roger Hunt. Diaz maakte vervolgens een behendige finish waar een van zijn twee aanvalspartners trots op zou zijn als hij de bal over Gunn zou tillen van Jordan Henderson's verdedigingssplitsende pass. "Geen probleem met ingewikkeld, dat maakt het zo speciaal als je wint", zei Klopp over de comeback van Liverpool .Chelsea's 1-0 overwinning op Crystal Palace kwam misschien te laat om een ​​titeluitdaging te starten. Ze verstevigden echter hun plaats in de top vier toen Hakim Ziyech een minuut voor tijd de voorzet van Marcos Alonso binnenschoof. Arsenal ging op jacht naar de vierde en laatste Champions League-plaats toen Emile Smith Rowe en Bukayo Saka toesloegen om Brentford met 2-1 te verslaan. The Gunners namen de leiding toen Smith Rowe twee minuten in de tweede helft in de verre hoek schoot. 11 minuten voor tijd van de paal voordat Christian Norgaard scoorde in blessuretijd. West Ham's bod voor de top vier kreeg opnieuw een treffer toen ze thuis met 1-1 werden vastgehouden door Newcastle. Craig Dawson kopte de mannen van David Moyes voor, maar Joe W illock verzekerde zich van een ander cruciaal punt in de strijd van Newcastle om degradatie te voorkomen. Burnley behaalde slechts een tweede overwinning van het seizoen met een 3-0 overwinning op Brighton. Watford behaalde een eerste succes onder Roy Hodgson toen Emmanuel Dennis het enige doelpunt scoorde in een 1-0 overwinning bij Aston Villa. Everton kijkt nerveus over hun schouders nadat ze met 2-0 zijn verslagen bij Southampton.