Sport Nieuws

Dubbele Aubameyang helpt Barcelona Valencia te verslaan

Bakoe, 21 februari

Halverwege de verslagweek vond er in het leven van het Catalaanse Barcelona een nogal niet-triviale gebeurtenis plaats. De Spaanse reus met een lange geschiedenis van succes in de UEFA Champions League probeerde eerst het bijgewerkte formaat van de Europa League uit, maar dit debuut voor hem kon zeker niet extreem succesvol worden genoemd. Het strategische voordeel bij het thuis spelen tegen het Napolitaanse Napoli werd nooit behaald (1:1), dus het was niet in de beste stemming om in de binnenlandse arena weer aan de slag te gaan.

Naar verluidt moesten in de pauze tussen de wedstrijden tegen het Italiaanse team "blaugranas" kijken naar de Mestalla, waar ze klaar waren om het niet erg goedaardige Valencia te ontmoeten. "Vleermuizen" bevinden zich dit seizoen op een vrij lage hoogte en de langdurige crisis van het bestuur van het team blijft het team van Jose Bordalas negatief beïnvloeden. Spelen tegen een grote naam tegen een achtergrond van zes wedstrijden zonder overwinning was nog steeds een gok, maar vergeet niet dat Valencia vorig seizoen thuis en in minder dan optimale omstandigheden Real Madrid verpletterde.

De gastheren begonnen, net als hun rivalen, heel opgewekt en op een uitsluitend sportieve manier aan de strijd. De teams sloten niet af in de verdediging en wisselden veelbelovende remises uit met benijdenswaardige standvastigheid. Dit zorgde voor een positieve impuls, maar het publiek in Mestalla kon het op de een of andere manier niet schelen - ze hebben hun eigen team al lange tijd niet volledig ondersteund vanwege dezelfde beruchte problemen.

Valencia opende vrij sterk toen ze probeerden tegenstanders boven de middenlijn te ontmoeten, wat voldoende bleek voor Alba, die alleen ballen kan brengen om passes uit te voeren die door de verdediging van tegenstanders snijden. Jordi voerde in de rapportagebijeenkomst twee van dergelijke passes uit diagonaal naar de rechterflank van het strafschopgebied - ze eindigden met productieve schoten van Pierre-Emerick Aubameyang en Frenkie de Jong, alleen in het tweede geval hielp een succesvolle voorzet van Dembele een beetje.

Barcelona scoorde meteen een derde doelpunt na het tweede doelpunt, maar er waren wat misverstanden tijdens de eerste analyse van de aflevering op repeat. Chamber uit dezelfde rechterflank van de vrije trap van Gavi voltooide dezelfde Aubameyang, maar de foto van Mestalla duidde duidelijk op buitenspel. In tegenstelling tot de projectie op de VAR-repeater, die met zijn geometrisch correcte lijnen op millimeters de positie van de knie van de Gabonees in de ruimte berekende, vergeleken met de posities van de verdedigers.

Als de aflevering zo'n verhitte discussie op televisieschermen veroorzaakte, dan kun je je voorstellen wat er direct op het veld gebeurde. Nog harder! Valencia voerde na een paar minuten een vergeldingsaanval uit, waarbij Gaia de bal enkele fracties van een centimeter over de zijkant losliet, waarna hij een aanval lanceerde via de aanvoer van Gil en de afronding van de rebound van Soler. Aangezien we het over Spanje hebben, zou de VAR deze herhaling tot aan het startfluitsignaal kunnen spelen, dus de videoscheidsrechters konden niet nalaten al deze subtiliteiten te zien.

De "vleermuizen" maakten veel lawaai, kronkelden cirkels rond de hoofdscheidsrechter, maar aan het begin van de tweede helft stopten ze hun extra energie in de goede richting, en vanaf de volgende inzending vanaf de linkerflank scoorde Soler zijn bal in een mooie val met een kopbal. Ergens in al deze schermutselingen verliep het spel niet helemaal gezond, dus de teams brachten de tweede helft van de wedstrijd door met talloze overtredingen en constante stops. Gezien de lome sfeer op de tribunes leek deze actie op chaos, maar meer ook niet.

Deze situatie hielp echter veel in de aflevering in de 63e minuut, toen alleen Pedri, die als invaller optrad, besloot tot een afstandsschot uit de rebound op de rechterflank van de aanval en de bal recht over de het hoofd van de keeper. Het schot, fenomenaal qua techniek, doodde Valencia helemaal niet, maar irriteerde het zelfs nog meer, dus bleef het Bordalas-team de doelen van anderen aanvallen, kreeg veel kansen, maar scoorde niet meer.

In de volgende ronde speelt Valencia uit tegen Mallorca, terwijl het Catalaanse Barcelona Basque Athletic ontvangt in Camp Nou.

Athletic in het kader van het duel van de 25e ronde van het kampioenschap van Spanje ontving Real Sociedad op zijn veld en behaalde een overwinning met een score van 4:0.

Het team van Marcelino kon de poort van de tegenstander pas in het midden van de tweede helft van de wedstrijd afdrukken, en al snel verwijderden Sanchet, Williams en Munianin alle vragen.

In de wedstrijd van de 25e ronde van Voorbeelden versloeg Real Madrid Alaves thuis met een score van 3:0.

De rekening werd op 63e minuut geopend door de middenvelder van "romige" Marco Asensio. Vinicius Junior verhoogde de voorsprong van de gastheren in de 80e minuut, terwijl Karim Benzema in de 90e minuut een penalty omzette.

In een andere wedstrijd van de 25e ronde van het kampioenschap van Spanje ontving Betis Mallorca thuis.

Moreno bracht zijn team in het midden van de eerste helft naar voren en Betis had lange tijd het voordeel door op ramkoers te spelen met een tegenstander. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd wist Muriqui de stand echter gelijk te maken met een kopbal.De wedstrijd was dicht bij een gelijkspel, maar de invaller Battaglia speelde niet volgens de regels in zijn strafschopgebied, en Willian José voerde de straf uit en bezorgde zijn team de overwinning met een nauwkeurig schot.

Cadiz ontving Getafe in de wedstrijd van de 25e ronde van het kampioenschap van Spanje en trok met een score van 1:1.

De gasten kwamen op voorsprong dankzij een rake treffer van Mayoral in de beginminuten, waarop Cadiz aan het einde van de eerste helft antwoordde met een doelpunt van Negredo.

Atlético in de wedstrijd van de 25e ronde van het kampioenschap van Spanje bezocht Osasuna en behaalde een zelfverzekerde overwinning met een score van 3:0.

Wards Diego Simeone schoot door de inzet van Felix, Suarez en Correa drie onbeantwoorde goals in het doel van de tegenstander.

Rayo Vallecano, als onderdeel van de wedstrijd van de vijfentwintigste ronde van het Spaanse kampioenschap, ging op bezoek bij Elche en werd verslagen.

"Bees" opende de score in de wedstrijd aan het begin van de tweede helft van de wedstrijd, waarop de gastheren tegen het einde van de wedstrijd reageerden met twee doelpunten.