Snelle goals van Da Silva en Zalnando leiden tot overwinning Persib

Bali, - Persib Bandung heeft met 2-0 gewonnen van PSM in de uitgestelde wedstrijdweek 22 van Liga 1 2021/2022 in het Captain I Wayan Dipta Stadium in Gianyar, Bali, woensdag (23/2/2022) nacht. De twee goals van Persib werden in 12 seconden gescoord door David Da Silva en invaller Zalnando werd slechts twee minuten gespeeld als invaller.

Dit was Persib's eerste overwinning in de laatste vijf ontmoetingen tegen PSM, die werd behaald door de nul te houden.

Sinds de aftrap trapt Persib meteen op het gas. Het resultaat was een pass van Frets Butuan die leidde tot een lege ruimte in de PSM-defensie en kon worden achtervolgd door David Da Silva om het in 12 seconden om te zetten in een doelpunt. Zo brak Da Silva Persib's snelste doelpuntenrecord van Hilton Moreira in 25 seconden tegen Persela Lamongan in Siliwangi Stadium, Bandung City, 13 juli 2008 geleden.

Daarna dreigde PSM opnieuw. In de 10e en 22e minuut werden twee PSM-kansen gescoord, maar Prince Blue-doelman Teja Paku Alam was nog steeds te sterk om te verslaan.

In de 41e minuut kreeg Marc Klok een gele kaart voor het laten vallen van PSM-speler Golgol. Dit is de 9e gele kaart waardoor hij ook de wedstrijd tegen Persela Lamongan, 25 februari 2022, moet missen.

Golgol die een vrije trap nam, wist de bal in het Persib-doel te dirigeren. Maar nogmaals, Teja toonde zijn kwaliteit als de nummer één keeper van de Blauwe Prins. De eerste helft eindigde, Persib won nog steeds met 1-0.

De wedstrijd in de tweede helft was intenser. Twee teams hebben veel gouden kansen. Persib maakt vervangingen. Erwin werd voor de tweede helft vervangen door Febri Hariyadi. In de 73e minuut werd Rashid vervangen door Dedi Kusnandar en werd David Da Silva vervangen door Bruno.

Een aantal kansen werden door beide teams gegrepen maar liepen telkens vast in de eindafrekening. De strategie van coach Robert ALberts om Frets Butuan eruit te halen en in de 85e minuut Zalnando te spelen, bleek effectief. Al na twee minuten spelen wist Zalnando de bal te vinden en de voorsprong van Persib te vergroten naar 2-0.

Persib 2-0 voorsprong duurde tot het einde van de wedstrijd.