Kazachstan en Oezbekistan strijden om de finale van het kleine wereldkampioenschap boksen

De tegenstander van de Kazachstaanse Abzal Kuttybekov is vastberaden in de strijd voor het bereiken van de finale van het internationale toernooi van de Strandzha Cup, dat plaatsvindt in Sofia (Bulgarije), meldt bbabo.net-correspondent.

In de halve finale treffen de Kazachstanen de winnaar van het WK 2021 Madiyar Saidrahimov uit Oezbekistan. Kuttybekov versloeg in het eerste gevecht nog een medaillewinnaar van het wereldtoernooi en de etnische Kazach passeerde Robert Marton uit Oekraïne.

We voegen eraan toe dat Saidrahimov op het WK 2021 de Kazachstaanse Aibek Oralbay uitschakelde in de strijd om medailles en in Servië eindigde met brons.

Eerder werd de sensatie gemaakt door Yerasyl Zhakpekov (tot 80 kilogram), die eerder dan geplandere winnaar van het WK 2021 versloeg - Savely Sadoma uit Rusland.

De Kazachstaanse Dariga Shakimova (onder 66) versloeg Melis Yunusova uit Bulgarije en voegde zich bij haar teamgenoten in de kwartfinales van het toernooi in Sofia.

Kazachstan schakelde een andere favoriet uit en won de medaille van het kleine wereldkampioenschap boksen