Champions League-debutant vestigt doelpuntenrecord

Lissabon "Benfica" speelde gelijk met Amsterdam "Ajax" in de heenwedstrijd van de 1/8 finales van de Champions League. De meeting, gehouden in Portugal, eindigde met de score 2:2.

De teams scoorden drie goals in de eerste helft. Ajax-middenvelder Dusan Tadic opende in de 18e minuut de score, geassisteerd door Nussair Mazraoui. Zeven minuten na een voorzet van Jan Vertonghen schoot de Amsterdamse aanvaller Sebastian Alle de bal in eigen netje. Na nog eens vier minuten revalideerde Alle en scoorde al in de verkeerde poort. In de tweede helft wist Benfica de stand gelijk te trekken dankzij de inspanningen van de Oekraïense Roman Yaremchuk (72e minuut).

Manchester United pakte een gelijkspel in de wedstrijd tegen Atlético in de Champions League Football Alle vestigde een toernooirecord: in zijn debuut Champions League scoorde hij 11 doelpunten. Het vorige record onder Champions League-debutanten stond op naam van Liverpool-spits Sadio Mané (10 goals in het seizoen 2017/18). Alle scoorde in alle wedstrijden van de Champions League: in de groepsfase scoorde de Ivoriaan vier keer tegen Sporting Lissabon, maakte hij drie keer van Besiktas Istanbul van streek en scoorde hij twee keer tegen Borussia Dortmund.

De returnwedstrijd tussen Benfica en Ajax vindt op 15 maart plaats in Amsterdam.

Benfica speelde in de groepsfase tegen Bayern, Barcelona en Dynamo Kiev. Het Portugese team scoorde 8 punten en verliet de groep op de tweede plaats. Ajax eindigde als eerste in Groep C met 18 punten.